Slik beregner du gjennomsnittlig fast kostnad

Anonim

I verden av ledelsesregnskap er det to hovedtyper av kostnader: variabel og fast. Variable kostnader endres med økninger og reduksjoner i produksjonen. Eksempler er inventar og direkte arbeidskraft. Faste kostnader forblir de samme uansett produksjonsnivåer; det vil si økninger eller reduksjoner i utgangsnivået påvirker ikke disse utgiftene. Eksempler inkluderer visse administrative (indirekte) arbeidsposisjoner som menneskelige ressurser og regnskaps- eller bygningsleie.

Be om en kontoutskrift med alle kontoer. Du kan vanligvis be om dette fra Regnskap. Det kan til og med få de faste kostnadene skilt ut for deg. Du vil trenge en kontoutskrift i minst to forskjellige tidsperioder. Vanlige tidsperioder er månedlige, kvartalsvise eller årsregnskap.

Identifiser de faste kostnadene for de to tidsperioder. Faste kostnader er de kostnadene som ikke endres når produksjonsnivåene endres. Gå gjennom hvert ordrelinje. Hvis beløpet forblir det samme etter måned eller kvartal, er det sannsynligvis en fast pris. Felles faste kostnader er husleier, verktøy og administrativt arbeid.

Sum de faste kostnadene fra to forskjellige tidsperioder. La oss si at du har oppnådd kontoutskriften for kvartal 1 og kvartal 2, og summen er henholdsvis $ 10 000 og $ 11 000.

Ta summen av de to tidsperioder og divider med 2 for en gjennomsnittlig fast kostnad. $ 10 000 + $ 11 000 er $ 21 000. $ 21.000 / 2 = $ 10.500. Dette tallet representerer gjennomsnittlige faste kostnader for de to første kvartalene av året.