Felles unionsgrunner

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeidsforeningene gir ansatte en stemme i forhold til ledelsen. Uten fagforening har ansatte lite eller ingen makt i å håndtere problemer som lønnsnedskæringer eller endringer i arbeidsforhold. Når arbeidsgiveren og fagforeningen vellykket forhandler vilkårene for deres arbeidsarrangement, går det ofte bra med ting. Men noen ganger fagforeningsmedlemmer har klager, og det er en bestemt metode for å håndtere en klage.

Definisjon

En klage er et problem eller en tvist som den ansatte ikke kan løse direkte med sin veileder. Medarbeider føler behovet for å be om assistanse fra fagforeningsrepresentanten. Det er typisk at en klage påvirker en gruppe i stedet for bare en ansatt. Teknisk er et klage et brudd på arbeidskontrakten, også kjent som den kollektive overenskomsten.

Kollektive forhandlinger

Klager stammer fra det oppfattede brudd på en eksisterende kollektiv overenskomst. I kollektive forhandlinger kommer fagforeninger og ledelse sammen for å lage et dokument som angir forventningene til hver part. Fellesskapet dokumenterer dette dokumentet, kjent som en kollektiv avtaleavtale, med regjeringen, og legger inn en skriftlig oversikt over hva begge parter har blitt enige om å opprettholde.

Typer av klager

De vanligste klager som er innlevert av fagforeninger gjelder lønninger, arbeidstid og arbeidsforhold. Andre vanlige klager som er innlevert av fagforeninger, omhandler en bestemt handling, som oppsigelser, tidsreduksjoner, avslag på fordeler, urettferdige handlinger av ledere eller disiplinproblemer. Klager kan også være relatert til endringer på arbeidsplassen. Nylig har fagforeninger innsendt klager mot arbeidsgivere som truer med å lukke planter.

Grievance Procedures

Å ha en prosedyre på plass for å løse ansattes klager er en av de største fordelene med fagforening. Hver fagforening har sin egen prosedyre for å håndtere klager. Ofte er det et klageutvalg for å hjelpe med problemer med ledelsen. Unionens representanter presenterer klagesaken til ledelsen og forsøker å løse problemet i tariffavtalen. Hvis det ikke løser problemet, kan klager noen ganger løses med voldgift.