Hva er fordelene med DMAIC?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

DMAIC er en vanlig teknikk i Six Sigma, en prosessforbedringsmetodikk som fokuserer på å øke kvaliteten og redusere feil i enhver prosess. DMAIC er en fem-trinns systematisk tilnærming som gjør at du effektivt kan håndtere prosessforbedringsprosjekter. Akronym DMAIC står for definere, måle, analysere, forbedre og kontrollere trinnene i denne Six Sigma teknikken.

Faser forklart

I "define" -fasen forsøker du å forstå problemet ved å bestemme den eksisterende ytelsen i forhold til forventningen. I trinnet "måling" konstruerer du et detaljert prosesskart, samler spesifikke data og bestemmer metoden for å utføre prosessen. Målet med "analysere" -fasen er å avdekke de virkelige årsakene til prosessytelsesproblemet. I "forbedrer" -trinnet tester og implementerer du løsninger som motvirker de grunnleggende årsakene. Gjennom "kontrollfasen" sikrer du at gevinster oppnådd i "forbedringsfasen" fortsetter.

Six Sigma-fordeler

Six Sigma er ikke så forskjellig fra de fleste andre prosessforbedringsmetoder. I henhold til "Process Improvement Using Six Sigma: En DMAIC Guide", selv om Six Sigma har et bredt sett med verktøy knyttet til det, har Six Sigma-prosessen et vist rammeverk som gir resultater. En av de vanligste bruksområdene til Six Sigma er prosessforbedring. Six Sigma kommer også med en svært effektiv prosessforbedrings teknikk, DMAIC-metoden.

Klar struktur

DMAIC-teknikken gir flere spesifikke fordeler. For det første er DMAIC en veldig strukturert tilnærming. Dette betyr at den analyserer nøye en prosess før du prøver eller implementerer forbedringer. En av de vanligste årsakene til at bedrifter ikke klarer å gjennomføre forbedringer, er at virksomheten ikke klarer å utføre en analyse før gjennomføringen av forbedringen. Dette kan føre til feil i å levere forbedringene, og i mange tilfeller gjøre det eksisterende systemet verre.

Andre DMAIC-fordeler

Som en strukturert tilnærming gir DMAIC en virksomhet med et veikart for løsninger. Dette hjelper virksomheten til å løse problemer fra start til slutt mens du produserer bunnlinje resultater. Videre støtter DMAIC en analytisk tilnærming, slik at virksomheten kan bruke de innsamlede dataene. Dette hjelper virksomheten til å sikre nøyaktige grunnlinjer. I tillegg tillater DMAIC en bedrift å kvantifisere forbedringer og finne svar på komplekse problemer.