Fordeler og ulemper med avskrivningsmetoder

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når et selskap kjøper et anleggsmiddel, må det kapitalisere dette aktivet i sine finansielle poster. Et anleggsmiddel refererer til en stor fysisk eiendel som selskapet planlegger å bruke i mange år i virksomheten. Selskapet bestemmer den totale kostnaden ved denne eiendelen ved å legge til alle kostnadene som kreves for å kjøpe eiendelen, inkludert kjøpesum, juridiske avgifter og fraktkostnader. Selskapet utgjør en del av den totale kostnaden hvert år gjennom avskrivninger. Flere avskrivningsmetoder finnes, med forskjellige fordeler og ulemper forbundet med hver.

Rett linje

Den lineære metoden innebærer å bestemme kostnadene for å avskrives og dividere det beløpet med antall år selskapet forventer å bruke eiendelen. Fordelen med å bruke linjemetoden innebærer enkel beregning av årlig avskrivningsbeløp. Ulempen med å bruke rettlinjemetoden er at denne metoden ikke tar hensyn til den frekvensen eiendelen faktisk vil avskrives i verdi.

Produksjonsenheter

Produksjonsenhetene innebærer å bestemme kostnadene for å avskrives og dividere det beløpet av de estimerte produksjonsenhetene selskapet forventer å produsere over aktivets løpetid. Fordelene ved å benytte produksjonsenhetene er at det er enkelt å beregne årlig avskrivningsbeløp, og at avskrivningen er tilpasset produksjonskvantiteten. Ulempen med å bruke produksjonsenhetene er at denne metoden antar at aktiva vil avskrives jevnt over sitt produktive liv.

Faldende balanse

Den synkende balansen beregner årlige avskrivninger ved å beregne en avskrivningsgrad og multiplisere den med gjenværende aktivverdi. Fordelen med å bruke denne metoden er at den akselererer avskrivningene som er registrert tidlig i aktivets liv. En annen fordel er at den akselererte avskrivningen reduserer skattepliktig inntekt og de skatt som skyldes i de tidlige årene. En ulempe ved denne metoden er at beregningen er mer kompleks.

Sum-of-Years Digits

Summen av tallene beregner årlige avskrivninger ved å beregne en avskrivningsgrad ved å legge opp tallene for hvert år i aktivets løpetid. Hvert år tar selskapet antall resterende år, deler det med de totale tallene som beregnes og multipliserer dette etter aktivverdien. Fordelen med å bruke denne metoden er at den akselererer avskrivningene som er registrert tidlig i aktivets liv. En annen fordel er at den akselererte avskrivningen reduserer skattepliktig inntekt og de skatt som skyldes i de tidlige årene. En ulempe ved denne metoden er at beregningen er mer kompleks.