Hvordan begynne Shorthand

Innholdsfortegnelse:

Anonim

De 26 bokstavene i engelsk utgjør omtrent 40 lyder, og det er 28 forskjellige stavemåter for hver lyd. Dette resulterer i over 1100 stavelsesvarianter. Shorthand er en alternativ form for skriving der det bare er ett merke for hver lyd. Shorthand, utviklet i 1837, er nyttig for notering med maksimal hastighet. Skriften er basert på geometrisk forbannelse og linjer med forskjellige lengder og vinkler. Det er et forkortningssystem hvor bare en oversikt over et ord er skrevet som du dekker senere. Du kan lett begynne å lære grunnleggende av shorthand.

Elementer du trenger

  • Fleksibel fyllpenn

  • Blyant

  • Fôret papir (for stenografi)

  • Indekskort

  • Shorthand opplæring

Få en mekanisk blyant med selvforlengende bly. Få også en steno notisblokk med en linje som går nedover i midten. Avstanden til Pitman stil shorthand, som er en av de mest brukte og eldste versjoner av stenografi, er 3/8 tommer tykk.

Lær å lese og skrive de mest grunnleggende brev av stenografi. Du bør først lære de aktuelle shorthand symbolene for lydene "th", som i ordene "tynn", "takk" og "tenk". Et annet slag "TH" brukes til ord som "de" og "dem". Andre slag som du kan lære er "T" og "D." Kopier formen på disse markeringene, sammen med den riktige linjetykkelsen, ved å skrive dem på lined papir. Hvis du trenger hjelp til å komme i gang, kan du spore merkene.

Øv på å skrive og gjenkjenne et annet sett med bokstaver, som "CH" og "J", "SH" og "ZH", "H", skrevet med klokken, "S" og "Z" skrevet med en liten mot klokka festet til et annet slag.

Skriv en konsonant lyd som brukes i stenografi på forsiden av et indekskort. Skriv shorthand-symbolet på baksiden av samme kort. Lag minst ti indekskort med forskjellige bokstaver og lyder. Bruk disse "flashcards" for å teste deg selv og identifisere disse ti shorthand symbolene.

Bygg opp anerkjennelsesevnen din til du lærer alle konsonantlyder. Test deg selv med et komplett sett med indekskort "flashcards". Når du er rimelig sikker på at du kan gjenkjenne alle konsonanter, konsentrere deg om å lære vokallyder.

Studier og memorere vokal markeringer. Vokaler er laget i stenografi med prikker eller bindestreker, som kan være enten lette eller tunge, i tillegg til andre merker. Merkene er skrevet før eller etter konsonanten i rekkefølge av forekomsten i ordet. Med visse bokstaver som er skrevet med horisontale merker, som "K" og "G", "M" eller "N" eller "NG", er vokalmerkene skrevet over konsonanten hvis det skjer før konsonanten, eller under hvis forekommer etter konsonanten. Øv på å skrive noen enkle ord i kortskrift, ved hjelp av vokal markeringer. I Pitman stenografi er ordet av ordet dannet først med konsonanter, og etterpå blir vokal markeringer lagt til. Hvis hastighet er et problem, må ikke vokal markeringer brukes.

Tips

  • Rett feilene dine, i Pitman shorthand, ved å sirkle ordet og skrive det riktig på nytt. Denne metoden er raskere enn å slette og omskrive ordet.

    Skriv vokal markeringer, som bruker lyse markeringer med den letteste merkingen du muligens kan, for å skille dem lettere fra vokallyder ved hjelp av mørkere markeringer, som representerer andre vokallyder.

Advarsel

Ikke gi opp lett. Å lære noe nytt språk eller skrive system tar utholdenhet.