Slik vurderer du markedsføringsstrategier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Evaluering er en viktig del av markedsføring: det hjelper din bedrift til å eliminere ineffektive strategier og utvikle en overordnet plan som bidrar til å bygge opp virksomheten din. Ved å planlegge regelmessige evalueringer av markedsføringsplanen din, kan du spare bortkastede penger ved å endre eller eliminere kampanjer som ikke når målmarkedet eller gir svaret du trenger. Som du planlegger, bygg inn mekanismer for å overvåke suksessen til hver markedsførings innsats for å gjøre evalueringen billigere og enklere.

Sjekk om endringer i salg

Fordi sluttmålet med de fleste markedsføringstiltak er å øke salget og fortjenesten, bruk tallene for å måle hvordan kampanjene dine påvirker kundeadferd. Se på salget før en markedsføringskampanje, under utrullingen og i seks måneder etterpå; Hold styr på langsiktig respons for å overvåke forsinkede effekter.

Bruk et spørreskjema

En enkel og billig måte å evaluere effektiviteten av en markedsføringsteknikk på er å snakke direkte med forbrukerne ved hjelp av et spørreskjema. Hvis du vil sjekke hvor godt du markedsfører nye funksjoner eller tjenester til eksisterende kunder, kan du snakke med kunder som har vært med din bedrift i noen tid. For å måle hvordan en markedsføringskampanje har påvirket kundeoppfattelsen, send ut undersøkelser til et tilfeldig utvalg av målgruppen for å se hvor kjent de er med din bedrift. Spør nye kunder hvor de hørte om deg for å se hvilken av dine markedsføringsstrategier som er mest overbevisende.

Overvåk fremdriften din

Markedsføring kan brukes til å støtte dine overordnede forretningsmål, så det er nyttig å overvåke fremdriften mot strategiske forretningsmål. Utfør regelmessig evaluering av hvert mål. Hvis du oppdager at fremdriften mot en er tregere enn de andre, kan markedsføringsstrategiene for det målet være ineffektivt eller må bli rammet opp.

Sammenlign din strategi til konkurrenter

Hvis du bruker lignende strategier til konkurrenter, kan du sammenligne dem for å finne forskjeller i frekvens, kvalitet, innhold og respons. Legg merke til hvor mange konkurrenters annonser som vises, hvor mange sosiale medier de har, hvordan deres fortjeneste endret seg etter en kampanje eller hvordan de har endret sine andre markedsføringsstrategier.

Vurder avkastningen på investeringen

Selv om markedsføringsstrategiene dine bidrar til å nå bedriftens mål, kan de være uholdbare hvis de koster mer enn de gjør. Beregn kostnadene for hver kampanje og de åpningstider som går inn i hvert prosjekt, og måler det som koster seg mot kampanjens overskudd for å bestemme avkastningen på investeringen. Hvis det ikke er noen endring i fortjenesten, er kampanjen kanskje ikke verdt å holde.

Anbefalt