Forskjellen mellom et underentreprise og kontraktsarbeid

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Arbeid på et prosjekt kan ta mer enn én person til slutt. Noen ganger eksisterer mange oppgaver som krever forskjellige personer med forskjellig kompetanse for å fullføre. Et eksempel på dette er ombygging av et hjem. Eksperter er nødvendig for å utføre elektriske, rørleggerarbeid og snekkeroppgaver før huset kan fullføres. For å gjøre dette, vil huseieren måtte ansette en entreprenør for å overvåke alle de enkelte prosjektene. I sin tur vil entreprenøren ansette underleverandører for å utføre hver enkelt oppgave. Det er mange forskjeller mellom entreprenører og underleverandører, inkludert deres roller, ansvar og hvordan de blir betalt.

Leverandørens rolle

Entreprenører er sett forskjellig fra underleverandører av den personen som ber om prosjektet. Arbeidsgiver vil ansette entreprenøren for å fullføre et prosjekt. Entreprenøren vil ikke bli ansatt som ansatt, men vil inngå avtale med arbeidsgiver om å utføre en bestemt jobb. Entreprenøren mottar full betaling når prosjektet er ferdig fra arbeidsgiveren. Arbeidsgiver diskuterer prosjektet bare med entreprenøren og bringer noen bekymringer direkte til ham.

Underleverandørens rolle

I kontrast til dette er underleverandøren ansatt av entreprenøren for å utføre en spesifikk oppgave for det samlede prosjektet. Underleverandørens rolle er definert av en kontrakt mellom ham og entreprenøren. Denne kontrakten identifiserer oppgaver som skal utføres av underleverandøren og hvordan han skal betales. Underleverandøren kan være en uavhengig arbeidstaker. Han trenger ikke å være en ansatt av entreprenøren. Underleverandøren rapporterer direkte til entreprenøren for alle problemer som kan oppstå under jobben.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsansvaret er forskjellig mellom en underleverandør og entreprenør. En entreprenør er ansvarlig for hele prosjektet og hvert problem som oppstår ved å fullføre jobben. Han rapporterer direkte til arbeidsgiveren og svarer alle arbeidsgiverens spørsmål. En underleverandør er bare ansvarlig for sin spesifikke oppgave i den overordnede jobben. Underleverandøren tar bare ansvar for problemer som oppstår med sin spesifikke oppgave, og han er ansvarlig for entreprenøren.

innbetaling

Betaling er forskjellig mellom en underleverandør og entreprenør. En entreprenør mottar betalingen direkte fra arbeidsgiveren. Betalingsvilkårene er skissert i kontrakten og kan komme i rater eller en betaling når prosjektet er fullført. En underentreprenør betales direkte av entreprenøren og hans betaling er forfalt når hans spesifikke jobb er ferdig. Kontrakten mellom entreprenøren og underentreprenøren kan sørge for avdragsbetalinger.