Historien om helsevesenet markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Fremme av nye legemidler, markedsføring av tjenester fra leger eller til og med store sykehus, og utdanning av publikum om rollen som helsepersonell i deres lokalsamfunn: disse er alle aspekter av helsevesenets markedsføring. Selv om markedsføringsindustrien selv er et eldre yrke, med røtter i tradisjonell reklame, er markedsføring som er spesiell for helsevesenet en ganske ny praksis. Fremtiden for næringen er lyse med sterke indikatorer på sysselsettingsnummer for helsevesenet.

Opprinnelse

Ifølge Cooper i sin tekst, "Marketing: A Foundation for Managed Quality", holdt den amerikanske sykehusforeningen sin første markedsføringskonvensjon i 1977. Dette var den første kjente innsatsen fra en respektert bransjeforening mot samarbeidsprosjekter som fokuserte på å fremme ulike aspekter av helsevesenet. Markedsføring i helsevesenet har siden blitt stor virksomhet.

Økonomisk verdi

Den økonomiske verdien av helsemarkedsarenaen vokser - estimering av dens eksakte dollarverdi er en utfordring, men det er kjent at tusenvis av arbeidsplasser i USA er direkte innenfor helsearenaen. Reklamebyråer konkurrerer ofte om helse markedsføringskonto, på grunn av den lukrative naturen i bransjen. Kun reklamebyråer for helsevesenet finnes også, primært som betjener større sykehus og servicesenter for store sykdommer, som kreft.

Nye utviklinger

Selv om helsevesenets markedsplass har vokst raskt, har det ikke vært uten utfordringer. Spesielt reklame for farmasøytiske produkter har møtt mange utfordringer med hensyn til passende markedsføring av nye stoffer. Helse markedsføring selv, gitt de etiske implikasjonene og dens innvirkning på offentlig god, krever ekstra hensyn under markedsplanlegging. Markedsføringsinteressenter må sørge for at reklame oppfyller juridiske og etiske retningslinjer fastsatt av en rekke bransjeforeninger.