Slik opprettholder du personlig og profesjonell etikk

Anonim

Etikk kommer opp på daglig basis i livet og i virksomheten. Vår etikk styrer oss gjennom både våre personlige og forretningsmessige interaksjoner og hjelper oss med å definere hvem vi er som mennesker. Etikk er ikke alltid grei, og ting du anser uetisk i ditt personlige liv, kan være helt passende i en forretningsinnstilling. Å holde personlig og profesjonell etikk skille krever at du undersøker dem fra sak til sak for å gjøre det rette for din bedrift, mens du ikke selger ut din personlige tro.

Gå gjennom loven. Hvis et bestemt handlingsforløp er ulovlig, spiller det ingen rolle om din faglige og personlige etikk er motstridende. Du bør ikke utføre denne handlingen.

Rådfør deg med en overordnet på jobb hvis du har et etisk dilemma. Gi din overlegen detalj av det moralske dilemmaet og vær ærlig om både det beste for virksomheten og hva ditt etiske problem er. Din overordnede kan hjelpe deg med å gjøre riktig forretningsavgjørelse mens du holder din personlige etikk skilt.

Snakk ærlig om problemet både med kollegaer og med kunder. Fullstendig ærlighet kan hindre din virksomhet til tider, men vil bidra til å bygge opp tillit og lojalitet på lang sikt. Opprettholde ærlighet vil bidra til å hindre deg i å ha etiske dilemmaer om å lyve for personlig eller forretningsmessig gevinst.

Bestem det sannsynlige resultatet av dine handlinger fra både en forretning og et personlig perspektiv. Hvis en avgjørelse er gunstig for virksomheten din og ikke bryter med noen lover, må du utføre denne handlingen under de fleste forhold. Hvis den personlige kostnaden ikke er verdt bedriftsøkningen, la situasjonen om mulig og få noen tildelt prosjektet, slik at du ikke er involvert i sluttresultatet. Dette holder din virksomhet og personlige følelser skilt så mye som mulig.

Avslutt en jobb hvis din personlige etikk er i fare for å bli krenket mens du er der. Finn et nytt fagmiljø der du kan gjøre jobben din uten risiko for å bryte en personlig kode.