Prosess Costing Vs. Jobbbestillingskostnad

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv en bedrift som raker i penger kan gå opp i magen hvis kostnadene er for høye. For å kontrollere kostnadene må du vite hvor mye din bedrift bruker. To metoder produsenter bruker for å spore utgifter er prosesskostnad og jobbordrekostnad.

Jobbbestillingskostnad

Noen produsenter masse produserer hundrevis eller tusenvis av enheter til salgs på kort tid. Andre selskaper fokuserer på å gjøre færre, pricier elementer. Det er forskjellen mellom, for eksempel, å skape tilpassede møbler og masseproduksjon like plaststoler. Eller spesialiserte, skreddersydde datamaskiner i motsetning til generiske bærbare datamaskiner.

Arbeidskostnadskostnadene fungerer best for den skreddersydde, individuelle slutten av markedet. Det er enkelt og logisk: legg opp kostnaden for arbeidet med å jobbe med ett element, pluss kostnaden for komponentene. Anta for eksempel at du installerer 30 kvadratmeter tilpasset marmor benkeplate som koster deg $ 60 per kvadratmeter. Du har $ 900 i materialkostnader, pluss kostnaden for arbeidet for å installere tellerne.

På toppen av det legger du til overhead for andre utgifter enn deler og arbeidskraft:

  • Administrasjonslønn
  • Leie

  • verktøy

  • avskrivninger

Hvis du har $ 200 000 i overhead og du gjør 50 egendefinerte benkeplater et år, vil det være $ 4000 overhead tildelt hver jobb. Du kan også bruke andre metoder for å bryte ned overhead, for eksempel kostnader per arbeidstid.

Den totale kostnaden for hvert prosjekt er jobbordrekostnaden. Du kan bruke figuren for å finne ut om du leter kunden nok til å dekke overhead, eller for å spore hvilke prosjekter som betaler seg selv og som ikke trekker vekten.

Noen prosjekter omfatter en serie av individuelle elementer, for eksempel seks egendefinerte datamaskiner for en kunde. For å få jobbordrekostnaden, vil du finne ut den totale kostnaden og dele med seks.

Prosesskostnad

Bedrifter bruker prosesskostnad for produksjonsløp med mange enheter, ingen av dem særegne fra hverandre. Når en fabrikk lager medisiner, for eksempel en flaske piller er ikke forskjellig fra den neste.

For eksempel, tenk på et raffinaderi som lager en million liter bensin i måneden. Det er ikke noe poeng på jobbbestilling som koster hver gallon gass. Det er mye ekstra papirarbeid for en million identiske gjenstander. I stedet legger du opp de totale kostnadene for oljen som brukes til å lage gassen, arbeidet i anlegget over hele måneden og overhead. Det gir deg prosesskostnaden, som du kan dele med 1 million for å få kostnaden per enhet.

Prosesskostnad er enklere å spore enn jobbordrekostnad. Men fordi det går for det store bildet i stedet for detaljene, er det lettere å savne tall eller kostnader som jobber koster ville ha oppstått.