Er høy lønn viktigere enn jobbtilfredshet?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv om de fleste søker karrierer som tilbyr meningsfylt arbeid og hyggelige omgivelser, er faktum at hovedfaktoren i mange menneskers jobber er pengene de blir betalt for å gjøre dem. Tross alt, hvis arbeid var så hyggelig at folk ville gjøre det gratis, er det usannsynlig at noen ville betale dem for å gjøre det.

Penger

De fleste trenger penger til å leve, og de fleste får pengene de trenger ved å jobbe. Det som utgjør "høy lønn", er imidlertid åpen for debatt. Mens noen mennesker foretrekker å jobbe på en hyggelig jobb for mindre penger, vil andre alltid ta stillingen som gir mer penger. Det som er viktigere avhenger helt av individets prioriteringer.

Oppfyllelse

En utvalgt prosentandel av mennesker finner sann oppfyllelse i jobbene de tjener for penger, mens resten bare gjør dem for pengene og finner sin oppfyllelse i aktiviteter utenfor arbeidet. Som med penger, hvor viktig oppfyllelse er i sammenheng med en jobb, avhenger stort sett av individets prioriteringer. Mens noen mennesker bare kan stenge sine egne preferanser og gjøre det som må gjøres for å tjene penger, legger andre stor innsats i å utvikle karrierer som de ser så signifikante, meningsfylte og oppfylle på personlig nivå.

Byggestener

Noen jobber ses som stepping stones til en annen karriere som vil gi større personlig tilfredshet. Mennesker som jobber med en slik jobb, gjør ofte det bare for pengene, og ser hvor mye penger som viktigere enn oppfyllelse i sammenheng med denne spesielle jobben, fordi det hjelper dem å komme seg hvor de vil være. Ironisk nok, disse midlertidige jobbene som folk jobber utelukkende for pengene, er ofte ganske lave å betale. Stillinger i detaljhandel og næringsmiddelindustrien er ofte sett av de som gjør dem som midlertidige stillinger som blir jobbet utelukkende for å spare penger.

Tid

I mange stillinger er ansatt i hovedsak å selge sin tid til arbeidsgiveren. Hvor mye denne tiden er verdt, avhenger av et stort antall variabler, herunder kompetansen til arbeidstaker, arbeidsmarkedet og hvorvidt arbeidsfordelen er hos arbeidsgiver eller arbeidstaker. Fordi en stor andel av mange menneskers tid er tatt opp i arbeid, er det på sikt viktig at en viss grad av oppfyllelse er oppnådd fra selve arbeidet. Noen mennesker finner seg fast i en "midlertidig" stilling i årevis, og ser at deres liv forsvinner i arbeid uten å oppdage hemmeligheten til oppfyllelse.

Anbefalt