Ledelsesledelse Stiler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En leders lederstil kan synes å være satt i betong, hardt og uendret. Eller det kan være flytende, forandre for å tilpasse seg den oppgitte situasjonen. Uansett hvilken lederes individuelle lederstil, er det viktig å huske at ikke alle stiler passer til enhver anledning. Ledere som er i stand til å tilpasse sin personlige stil for å oppnå ønskede resultater, er generelt mer vellykkede ledere enn de som prøver å pålegge samme ledelse på hver ansatt.

Direktivdemokrat

En demokratisk leder aksepterer og oppfordrer innspill fra ansatte gjennom beslutningsprosessen. En direktør leder mikromanagerarbeidere og forteller dem nøyaktig hvordan de skal fullføre sine daglige arbeidsprosesser. Når de kombineres, skaper disse to stilringene en demokratisk lederskapsstyring der lederen får innspill fra arbeidstakere når de tar beslutninger, men deretter følger tilsynet med arbeidet for å sikre at det blir fullført på riktig måte.

Direktiv Autocrat

En autokratisk leder er en som gjør alle viktige beslutninger innen organisasjonen med lite eller ingen innspill fra ansatte. Dette er ofte kombinert med direktivstilen for å skape en leder som ikke aksepterer innspill fra ansatte i beslutningsprosessen og også micromanages alle aspekter av arbeidet. Dette er kanskje en av de minst effektive lederstyreformatene, spesielt hvis det er den eneste stilen en leder vet hvordan man skal bruke. Det er imidlertid viktig i et arbeidsmiljø hvor arbeidstakere ikke er i stand til eller uvillige til å utføre arbeidet uten absolutt tilsyn.

Tillatelsesdemokrat

En permissiv leder er en som gir arbeidstakere stor fleksibilitet på arbeidsplassen, slik at de får mulighet til å bestemme hvordan de skal tilnærme seg de daglige arbeidsprosessene. Kombinert med den demokratiske stilen, er dette kanskje best egnet når man styrer høyt motiverte medarbeidere som er i stand til å overvåke sine egne arbeidsprosesser. Tillatelsesdemokraten fremkaller innspill fra høyt kvalifiserte arbeidere, som vanligvis får de mest innovative ideer og løsninger. Denne typen leder er ofte i stand til å delegere mange arbeidsoppgaver på høyt nivå til kompetente ansatte.

Tillatelse Autocrat

En tillatelseautokrat er en leder som gjør alle viktige beslutninger innen organisasjonen, men gir arbeiderne fleksibilitet når det gjelder å bestemme hvordan de skal fullføre sine daglige arbeidsprosesser. Dette er en nyttig lederstil for en motivert og ufaglært arbeidsstyrke som er villig til å utføre arbeidet, men ikke har trening eller utdanning for å ta viktige beslutninger for organisasjonen.