Slik reduserer du CFC-utslipp

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Klorfluorkarboner (CFC) reagerer med ozonlaget, noe som forårsaker et hull som eksponerer jordens overflate til sterkere UV-stråling. Dessverre er CFCer også ekstremt nyttige for mange formål, og brukes i kjølemidler, aerosoler og løsemidler. Siden 1987 har Montreal-protokollen drastisk redusert mengden av CFCer som slippes ut i atmosfæren. Du kan også gjøre din del som enkeltperson eller bedriftseier gjennom forsiktig avhending og produktvalg.

Husholdningsartikler

De fleste moderne husholdningsprodukter inneholder ikke CFC, men noen kan. Mange aerosoler, rengjøringsmidler og skumblåsemidler (for eksempel brannslukkere) pleide å inneholde CFCer og av og til gjøre det. FNs miljøprogram utgir en liste over kjemiske produkter som inneholder stoffer som bryter ned ozonlaget, samt alternative produkter som ikke skader ozonlaget. U.S. Environmental Protection Agency har også en søkbar database som inneholder miljøinformasjon for produkter.

Kassering av sikkerhetsutstyr

Kjøleskap og frysere, spesielt de som er produsert før 1995, inneholder ofte CFCer. Klimaanlegg og avfuktere kan også inneholde hydroklorfluorkarboner, som nedbryter ozonlaget. Sikker avhending av gamle apparater forhindrer at CFC og HCFC frigjøres i miljøet. Du kan muligens finne en gratis eller rimelig sikker deponeringstjeneste ved å kontakte det lokale verktøyet. Hvis apparatet fortsatt virker, kan det hende du kan finne et bytteprogram som vil hente apparatet kostnadsfritt og omfordele det på en sikker måte til noen som kan bruke den. Et dyrere men fremdeles sikkert alternativ innebærer å ansette en EPA-sertifisert tekniker for å fjerne farlige kjølemidler fra apparatet og deretter betale for avhending gjennom et lokalt resirkuleringsprogram eller søppeltank.

Industriell innsats

CFCer er for tiden vanligere i industriprodukter enn husholdningsprodukter. Hvis du eier en bedrift eller jobber i industrien, kan du søke i EPA og FNs miljøprogramdatabaser for sikre CFC-frie produkter. Ansatte kan også anbefale sikre produkter til arbeidsgivere og gjøre andre oppmerksomme på de negative effektene av ozonnedbrytende stoffer. Hvis du selger varer som er produsert andre steder, velger du varer som er gjort uten bruk av CFC når det er mulig.

Policyendringer

Oppmuntre til lovgivning som reduserer CFC-utslipp. Nasjonalt ressursforsvarsråd anbefaler også å skrive til selskaper som du eller din bedrift patroniserer for å oppmuntre dem til å redusere bruken av CFC og andre ozonnedbrytende stoffer. Gi dem beskjed om årsakene til bekymringen din, som for eksempel ozonnedbrytning og økt risiko for hudkreft, og forklar deretter at du forsøker å kjøpe produkter uten skadelige kjemikalier. Kjøpekraft kan i stor grad påvirke ingredienser i produkter og kjemikalier som brukes i produksjonen.