Hva er regnskapssystemer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I USA er regnskapssystemet basert på den tradisjonelle metoden for registrering av journalposter for hver transaksjonshendelse som oppstår, og deretter flyttes journalpostene til de riktige kontoene i bedriftsbøkene for å balansere debet og kreditter og holde styr på alle elementene. Teknologien har imidlertid overført denne prosessen i stor grad til dataprogramvare. Revisorer og analytikere bruker denne programvaren til å holde oversikt over alle finansielle aktiviteter i virksomheten. Disse programmene inkluderer vanligvis delsystemer som gir større tilpasning.

delsystemer

Et delsystem i regnskapsprogrammer er ganske enkelt et mindre system som eksisterer innenfor den primære strukturen i programmet. Uten disse delsystemene ville regnskapsprogramvare være vanskelig å navigere, og brukere ville ha en vanskelig tid å finne den spesifikke kategorien eller aktiviteten de ønsket. Delsystemer deler programvaren i ytterligere stykker for spesifikke regnskapsmessige nødvendigheter, for eksempel kostnader og lønn.

Delsystemtyper

Det er ingen grense for hvor mange delsystemer regnskapsmessig programvare kan ha. Ofte kan kompleks programvare som inneholder alternativer for lager, produksjon og human resource management ha mange delsystemer. Imidlertid er flere typer vanlige, inkludert forpliktelser og fordringer, som er to kategorier som mange bedrifter har. Et faktureringssystem, prosjektkostnadssystem og kostnadssystemer er også vanlige alternativer.

Link til Business Strategy

Forretningsstrategier kan også ha delsystemer, og bedrifter prøver ofte å knytte deres strategikategorier til delsystemene i deres regnskapsprogramvare. For eksempel, hvis en bedrift oppretter et nytt prosjekt, kan det også være et nytt prosjektkategori-delsystem i programmet for å regne for det. På samme måte, hvis en bedrift innførte nye lagerreguleringer for sine varer, ville prosessen være nært knyttet til en revolusjon av delsystemet inventar.

Valgfrie delsystemer

Mange delsystemer i regnskapsmessig programvare er valgfrie - det vil si at de ikke er nødvendige for virksomheten og ikke alltid brukes. De pleier å være flere verktøy innenfor selve programmet som bedrifter kan velge å bruke for videre tilpasning. For eksempel er prosessen for å lage nye delsystemer i programmet ofte et eget delsystem selv.