Fordeler ved vedlikeholdssystemet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Effektive vedlikeholdsstyringssystemer består av fire hovedelementer: folk, prosess, et program og oppførsel. De fire ingrediensene, samtidig som de overholder felles mål, kombinerer for å forbedre selskapets eller anleggets effektivitet og bunnlinje. En av de første verdiene som er realisert etter implementering av et vedlikeholdsstyringssystem, er evnen til å måle gjeldende ytelse. Med muligheten til å måle ytelsen nøyaktig, etableres forbedringsinitiativer og mål snart.

Forebyggende vedlikehold

Et datastyrt vedlikeholdsstyringssystem (CMMS) lagrer og genererer forebyggende vedlikeholdsordrer. Det eneste menneskelige grensesnittet som er nødvendig for å produsere rettidige arbeidsordrer, er å programmere ønsket tidsplan i systemet.

Ressursforvaltning

Med alt planlagt vedlikehold som forvaltes gjennom et CMMS-system, prioriteres lett. Utjevning av arbeidsbelastningen basert på håndverk og tilgjengelige personer forbedrer effektiviteten. I tillegg, ved å administrere og planlegge arbeidsbelastningen gjennom vedlikeholdsstyringssystemet, spares tid på arbeidskraft og utstyrs reparasjonskostnader lett og registreres.

Feilsøking

Ved å kategorisere og registrere alle feil i et anlegg eller anlegg, identifiseres feilfrekvenser og problemområder raskt. Med detaljene i disse dataene, er endringer i prosess eller vedlikehold identifisert for effektivt å redusere mengden av lignende feil.

dokumentasjon

Et datastyrt vedlikeholdshåndteringssystem gir en ressurs til ledelse og teknikere for utstyrspesifikasjon. Ikke bare er vedlikeholdsposter tilgjengelige; tekniske spesifikasjoner, produktbulletiner og skjemaer kan hentes av alle som har tilgang til systemet.

Kostnadsbesparelser

Storprisen til et godt utført vedlikeholdshåndteringssystem - kostnadsreduksjon. Gjennom måling av vedlikeholdsresultater kan forbedringer håndteres. Reduser feil og relatert nedetid, påvirker også inntektene direkte.