Teknologi Revisjon Vs. Finansiell revisjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Teknologisk revisjon er et forretningsmessig verktøy som hjelper et selskaps øverste ledelse å sikre at informasjonssystemer, kontroller og mekanismer er funksjonelle, tilstrekkelige og i samsvar med revisjonsstandarder for informasjonsteknologi. Finansiell revisjon er en forretningspraksis som hjelper toppledelsen å sikre at regnskaps- og regnskapsretningslinjene overholder faglige standarder.

Hva er teknologi revisjon?

Teknologisk revisjon er en forretningsprosess som viser selskapets øverste ledelse at kommunikasjonssystemer og "kontroller" innenfor et firma er "tilstrekkelig", "funksjonell" og i samsvar med industripraksis. En "kontroll" er et sett med instruksjoner som toppledelsen setter på plass for å forhindre risiko for tap på grunn av teknologisk feil. En kontroll er "tilstrekkelig" når den tydelig viser trinn som en ansatt må følge for å utføre oppgaver, rapportere problemer og ta avgjørelser. En "funksjonell" kontroll gir passende løsninger på IT-problemer.

Teknologiske revisjonsfunksjoner

Teknologisk revisjon gjelder allment aksepterte revisjonsstandarder (GAAS) og retningslinjer utstedt av ISACA for informasjonssystemets revisjon og kontroll for å forbedre IT-kontrollene, systemene og retningslinjene. For eksempel kan en IT-revisor ved å vurdere et firmas datasystemer og programvare for å sikre at selskapet har de nyeste oppdateringene, virusbeskyttelsesmekanismer og gjeldende produsentlisenser. IT-revisor kan også anbefale forbedringer i selskapets datasikkerhetssystemer.

Hva er finansiell revisjon?

Finansiell revisjon er en forretningsmetode som sikrer at selskapets interne kontroller, retningslinjer, mekanismer og retningslinjer er tilstrekkelige, funksjonelle og i samsvar med regulatoriske standarder, som for eksempel Securities and Exchange Commission-regler, bedriftspolitikk og industriens krav. Finansiell revisjon gjelder også GAAS for å sikre at regnskapet er korrekt, komplett og i samsvar med god regnskapsprinsipper (GAAP).

Finansiell revisjonsformål

Finansiell revisjon gjør det mulig for et selskaps øverste ledelse å forbedre kontrollene i finansiell rapporteringsmekanismer og sikre at selskapsregnskapene er riktige. Disse uttalelsene inkluderer en balanse, inntektsfortegnelse, kontantstrømoppstilling og en fortegnelse over beholdt inntjening. Eksempelvis kan en finansiell revisor i et selskap vurdere finansielle kontroller i balanseprosesser for å sikre at de er funksjonelle.

Teknisk revisjon kontra finansiell revisjon

Enkelt sagt hindrer teknologirevisjon risikoen for tap på grunn av feil i informasjonssystemer og forbedrer IT-kontroller og mekanismer, mens finansiell revisjon gir løsninger for å sikre at regnskaps- og rapporteringsprosesser er tilstrekkelige og funksjonelle. Det kan imidlertid være situasjoner der teknologirevisjon og finansiell revisjon kan avhenge avhengig av bedriftens krav. For eksempel kan både IT- og regnskapsrevisorene samarbeide med å gjennomgå IT-kontroller i selskapets finansielle rapporteringssystemer.