Dashboard Rapportering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Dashboardrapportering har blitt populær siden tidlig på 1990-tallet. Hovedmålet med et dashbord er å gi nødvendig informasjon til beslutningstakere på en lettlest måte. Vanligvis er de fleste opplysninger som vises på et dashbord, handlingsmulig og vil trolig inkludere prognose og budsjettinformasjon. Dashboards kan brukes i alle bransjer og kan skreddersys for å møte ulike rapporteringsbehov.

Egenskaper

Typiske bedriftens dashboards inkluderer et høyt overblikk over selskapet og dets ytelse. Dashboards består av lettleste diagrammer, grafer og nøkkelindikatorer, eller KPIer. Grafer og diagrammer er vanligvis satt til en fast tidsramme som daglig, måned-til-dato eller år-til-dato. Brukere av bedriftens dashboards kan endre datoen for rapporten for å vise tidligere perioder og historisk informasjon.

Funksjon

Dashbordets hovedfunksjon er å gi et høyt overblikk over hva som skjer med et selskap, en avdeling eller en avdeling. Dashbordet blir et verktøy for å drive beslutninger og retning for brukeren. Et selskap med fokus på salg kan ha lave mengder lager og de høyeste produserende butikkene sammen med de typiske KPIene av salg mot budsjett og andre finansielle beregninger. Ved å se at deres høyeste selger produkt er i lav forsyning kan be om beslutningen om å plassere en annen ordre. Dashboards inneholder vanligvis informasjon som kan bli funnet i en annen kilde; Dashboards kan imidlertid spare tid ved å konsolidere viktig informasjon på ett sted.

typer

Det er mange typer instrumentpaneler. Dashboards er skreddersydd etter behovene til brukeren eller selskapet. Et finansielt firma vil mest sannsynlig ha sine største kontoer, høyest volum og nåværende eiendeler. Lager, åpne ordrer og forventede forsendelser kan bli funnet på et dashbord i et lager. Det finnes utallige kombinasjoner av informasjon som finnes på et dashbord. Alle selskaper vil ha forskjellige behov og ulike ytelsesstatistikker og KPIer.

fordeler

Dashboards er gunstige for høyere ledelse fordi de får øyeblikkelig tilgang til hjerteslag i selskapet. Dashboards gir en overflod av informasjon i et brukervennlig, ofte visuelt format. Dashboards er også referert til som på-a-glance rapportering. De er designet for å gi den viktigste informasjonen raskt og enkelt. Tall erstattes ofte med fargekoder for å overskride, møte og under forventningene. Dashboards har ofte muligheten til å drill ned for mer informasjon om et bestemt emne. Hvis en leder ser at en avdeling er under forventningene, kan de "drill-down" inn i en annen rapport som vil gi detaljer om hvorfor det skjer.

brukere

Brukere av instrumentpaneler kan være medlem av selskapet. Noen oversikter vil skreddersys for å passe behovene til bedriftens hoder, mens andre vil være egnet for ledere. Enhver ansatt eller bruker som har et mål eller en beregning kan dra nytte av bruk av instrumentpaneler. Egendefinerte dashboards kan enkelt opprettes som et internt nettsted, daglig e-post eller til og med kontormøbler som Excel.

Anbefalt