Frihandel fordeler

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Frihandel krever at utveksling av varer og tjenester mellom land skjer uten statlige restriksjoner eller plikter. I sin reneste form ville frihandel tillate import og eksport å flyte uten hindring. Som en praktisk sak kan imidlertid noen reduserte tariffbarrierer og valutarestriksjoner forbli i kraft. I tillegg kan enkelte land innføre andre barrierer som kan hindre handel, for eksempel importkvoter, skatter og subsidierer innenlandske næringer. Uansett gir frihandel flere fordeler for bedrifter og forbrukere.

Tilgjengelighet av høyere kvalitet og lavere priser

Frihandel gir amerikanere tilgang til billigere varer produsert i andre land. Ifølge Donald Boudreaux, senior medarbeider ved George Mason University, har frihandel en positiv effekt på inflasjonstrykket i USA. Det gjør det ved å holde prisene ned med om lag to prosent for hver en prosentandel av markedet som holdes av produkter produsert i lavinntektsland.

Reduksjon i amerikanske produksjonskostnader

En del av importen representerer råvareinnganger til produksjon for amerikanske produsenter, i stedet for sluttprodukter, i henhold til USAs folkeavgiftsbyrå. Som et resultat av dette, vil de amerikanske produsentens produksjonsutgifter ha nytte av de importerte innsatsvarene, som er mindre kostbare enn de som produseres innenlands. Denne nedgangen i kostnaden for inngangsvarer reduserer produksjonskostnadene til amerikanske selskaper og senker produktkostnadene til amerikanske kunder. I sin tur fremmer kostnadsbesparelsene økonomisk vekst.

Forbedrer markedseffektivitet og spursinnovasjon

Frihandel oppfordrer til innovasjon ved å tvinge produsentene til å konkurrere med det beste markedet den globale markedet har å tilby. Bedrifter skifter ressurser, blant annet arbeidstakere, for å gjøre produksjonslinjer og prosesser mer effektive for å konkurrere med lavere priser på innenlandske markeder. Som en følge av dette, sier Boudreaux lønnene øker, og det gjør investeringer i infrastruktur og andre eiendeler som bidrar til en mer dynamisk økonomi. Etter hvert som økonomien vokser, blir nye jobber og forretningsmuligheter tilgjengelig.

Oppfordrer bedrifter til å bli mer konkurransedyktige

Frihandel påvirker kundens behov og ønsker, og derfor oppfyller de innenlandske produkt- og tjenestekravene amerikanske produsenter. Bedrifter reviderer sine planer og strategier for å tilpasse seg endringene i etterspørselen på innenlandske og utenlandske markeder. Som et resultat kan bedriftene bli mer konkurransedyktige, og kanskje oppleve langsiktig vekst.

Fremmer likebehandling av handelspartnere

I mangel av frihandel kan store og godt forbundne bedrifter og næringer skaffe seg urettferdige fordeler, blant annet muligheten til å utnytte skattemessige smutthull. Gjennomføringen av frihandel reduserer muligheten for bestemte nasjoner å tilby handelsfordeler til foretrukne personer eller bedrifter.