Hva er industrianalyse?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Du har en jobb som jobber med lange timer, og du vil prøve noe annet. Hvorfor ikke bruke dine ferdigheter til å starte din egen bedrift? Det kan være en god ide, men du bør bedre se deg om og gjøre en bransjeanalyse først. De vanligste metodene for å gjennomføre en bransjeanalyse er: PEST-analyse, SWOT-analyse og undersøkelse av Porter's Five Forces.

Tips

  • En bransjeanalyse hjelper bedriftsledere å forstå bedriftens posisjon i forhold til konkurrenter i samme marked, identifisere muligheter og fokusere sine ressurser på måter å utvikle konkurransemessige fordeler på.

Utfør en PEST-analyse

En PEST-analyse undersøker de politiske, økonomiske, sosiale og teknologiske faktorene i et marked.

  • Politisk: Ved å begynne å undersøke markedspolitikk kan det virke irrelevant å starte en liten bedrift. Men det er det ikke. Politiske vind og trender kan påvirke forskrifter som kan gjøre det vanskelig å starte en ny bedrift og kunne hindre veksten.

  • Økonomisk: Er dette en god tid å starte en ny bedrift? Er økonomien går opp eller ned? Det er mye bedre å svømme med stigende tidevann enn å bekjempe en downdraft.

  • Sosial: Forbrukeres ønsker og ønsker er i stadig endring. Er sosio-kulturelle trender jobber til fordel for din bedrift? Hva med demografien til potensielle kunder for din bedrift? Bruk bransjerapporter fra fagforeninger for å finne denne informasjonen.

  • Teknologi: En bedrift kan ikke overleve uten å holde seg oppdatert med den nyeste teknologien. Konkurransen din vil sikkert bruke de mest innovative teknologiene for sine selskaper, og du må møte dem for å konkurrere og bli i løpet.

Utfør en SWOT-analyse

En SWOT-analyse utforsker styrker, svakheter, muligheter og trusler.

  • sterke sider: Når du undersøker bransjestrukturen i konkurransen din, hva er styrken du har, og de gjør det ikke. Hvordan kan du sette deg fra hverandre?

  • Svakheter: Ikke overse dette. Vær ærlig og identifiser dine svakheter. Deretter gjør planer om å kompensere dem.

  • Muligheter: Se etter åpninger på markedet. Identifiser situasjoner som du kan utnytte for å få fotfeste i markedet og gjøre det lønnsomt.

  • trusler: Hva er hindringene du vil møte når du starter din bedrift? Hva er konkurransen din gjør det du ikke kan? Har du nok kapital til å støtte virksomheten til den er lønnsom?

Analyser Porter's Five Forces

Porter's Five Forces er en av de mest fremtredende metodene for industrianalyse:

  • Intensitet av konkurranse: Hvor mange konkurrenter er allerede i markedet, og hvor sterke er de? Åpenbart er muligheten for suksess bedre når konkurransen er tynn og svak.

  • Leverandørens forhandlingsmakt: Leverandører er alltid på utkikk etter muligheten til å øke prisene. Kan bedriften finne flere leverandører? Jo flere valg du har, desto lettere er det å bytte når en leverandør prøver å presse deg med høyere priser.

  • Kjøperens forhandlingsmakt: Kunder vil alltid forhandle om lavere priser. Store kjøpere vil bruke sin styrke til å få lavere priser. Å ha en større kundebase vil bidra til å redusere denne risikoen.

  • Trussel mot substitusjon: Hvor enkelt er det for kundene å finne erstatninger for produktene dine? Enkel substitusjon kan sette pris på priser når kundene har flere valg.

  • Trussel mot potensielle nye aktører: Problemet med at nye konkurrenter kommer inn på markedet, kan være både gode og dårlige. Hvis det er vanskelig for deg å komme i gang, vil det være en avskrekkende for andre å komme inn.

Å ha egen virksomhet har mange fordeler. Men det krever hardt arbeid og forsiktig planlegging.Å gjennomføre en bransjeanalyse er en viktig prosess for å starte en bedrift og forbedre oddsen for å ha et vellykket og lønnsomt venture. En bransjeanalyse kan også være et nyttig verktøy for etablerte selskaper som ønsker å være konkurransedyktige.