Resultatregnskap for konsultasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Resultatregnskapet, et av de fire hovedregnskapene, er litt annerledes for produksjons- og servicevirksomheter. Generelle aksepterte regnskapsprinsipper gir spesifikke retningslinjer for registrering av transaksjoner og presentasjon av regnskap. Det er viktig å vite detaljene for konsulentfirmaet ditt for å sikre at økonomien din er i orden når du snakker med banken.

Konsulentinntekt

Resultatregnskapet for et konsulentfirma begynner med konsulentinntekt. Dette er inntektene fra selskapets hovedvirksomhet, rådgivning. Generelle aksepterte regnskapsprinsipper angir at inntekter ikke kan bookes med mindre det foreligger overbevisende bevis for en avtale, tjenester har blitt gjort, prisen er fast eller fastsatt, og evnen til å samle er rimelig forsikret. Det er viktig å merke seg under disse reglene andre mottatte innbetalinger, som for eksempel forsikringsprovenu eller fremtidige betalinger regnes ikke som inntekter. Det må utvises forsiktighet for å fastslå at inntekter registrert er i samsvar med god regnskapsskikk.

Kostnader for tjenester

Mens produksjonsbedrifter registrerer en kostnad for solgte varer, har konsulentfirmaer ikke solgte varer. Imidlertid er kostnader for tjenester, eller salgskostnader, en analog konto for serviceorganisasjoner. Konsulentfirmaet registrerer alle direkte kostnader for å yte tjenester, for eksempel lønn for konsulenter, overhead for konsulentkontorer, kopiering og forskningskostnader som kan henføres til konsulentoppdrag og konstante frynsegoder til denne kontoen. Generalkontor, driftskostnader og andre kostnader som ikke er direkte sporbare for konsulentoppdrag, er ekskludert fra denne kontoen. Til slutt gir konsulentinntekter minus tjenestekostnader oss bruttomargin, den første subtotalen i konsernregnskapet.

Driftskostnader

De ikke sporbare kostnadene ved salg, generell drift og administrasjon er alle betraktet driftskostnader og danner de neste to eller tre overskuddene i resultatregnskapet. Mens mange selskaper bryter sammen salg fra generelle og administrative kostnader, for ikke-børsnoterte selskaper, er presentasjonen fleksibel. For eksterne regnskapsmessige brukere kan driftskostnader være et fokuspunkt for konsulentfirmaer; Nivået på driftskostnadene i forhold til selskapets salg skaper lys på hvor sparsommelig selskapet er, og hvordan magert selskapet kan være dersom salgsvinnet faller.

Netto inntekt eller tap

Subtrahering av driftskostnader fra bruttomarginen gir netto inntekt eller tap. I de første årene av enhver bedrift er det vanskelig å ødelegge eller legge inn en fortjeneste. Et konsulentfirma har imidlertid muligheten til å vokse sakte, kan ofte bruke et hjemmekontor, og er vanligvis ikke kapitalintensiv. Som sådan er konsulentfirmaer mer sannsynlig å være lønnsomme tidligere i selskapets livssyklus.

Anbefalt