Fordelene og ulemper ved kontinuerlig forbedring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kontinuerlig forbedring er et begrep som oftest brukes i næringslivet. Det refererer til et selskap som forsøker å alltid forbedre sine tjenester eller produkter. Selskapet vil kanskje sakte forbedre på små måter, eller det kan søke en stor forbedring som vil gi stor innvirkning på en gang.

Bekreftelse av problemer

Et selskap som tror på kontinuerlig forbedring, søker stadig måter å gjøre sine tjenester, produkter, ansatte og markedsføring enda bedre enn de allerede er. Disse selskapene er åpne for forslag og gjør kritikk til konstruktiv kritikk. De er klar over sine tilbakeslag og problemer, og i stedet for å holde seg stagnerende eller nekte å tro at det ikke er noe galt, ser de det som en mulighet til å forbedre.

Arbeider tillit

Kontinuerlig forbedring viser at arbeidere faktisk betyr noe for selskapet. Ansatte læres å forbedre ytelsen, noe som igjen motiverer dem. Også ansatte forventes å jobbe sammen som et team for å komme med nye ideer for selskapet. Selv negativt arbeid tjener et formål - å vise virksomheten der problemene ligger, og å streve for å gjøre det bedre fremover.

Suksess

Kontinuerlige forbedringsmetoder fører ofte til stor suksess for selskapet som benytter denne filosofien. Det er ekstremt sjeldent at enhver type virksomhet vil blomstre over natten. I stedet tar vellykkede forretningsprosesser tid og tålmodighet til å vokse og lykkes. Et solid fundament og mye hardt arbeid vil bygge en blomstrende virksomhet, og en stor del av det er å gjenkjenne områdene som trenger forbedring og faktisk gjør endringene. Kontinuerlig forbedring anerkjenner både og handler om utvikling og forbedring av virksomheten. Også selskaper som lytter til og reagerer på tilbakemeldinger fra kunder, er klarert av kunder - de føler at de blir hørt og at virksomheten faktisk vil gjennomføre endring.

ulemper

Mens kontinuerlig forbedring er samlet, en god måte for et selskap å operere, kommer denne forretningsstrategien også med sine egne sett ulemper. Trening av ansatte til å jobbe i et kontinuerlig forbedringsmiljø tar tid og penger, på toppen av tiden som allerede er brukt til å trene nye medarbeidere til å utføre sine viktigste jobbfunksjoner. Dette kan gjøre startprosessen for enhver ny medarbeider lang og kjedelig. Også selskaper som alltid søker måter å forbedre risikoen for å endre deler av sin virksomhet som faktisk fungerer bra. Ikke alle negative tilbakemeldinger fra ansatte og kunder kommer til å være nøyaktige og egentlig hva som er best for selskapet.