Slik sender du kommersielle ideer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tror du at du har en vinnende ide for en reklame? Har du skrevet en jingle som du vet kan kjøre salg av varer og produkter? Den kommersielle reklamebransjen handler om å komme opp med stjernene. Studer nåværende reklame på luften. Finn ut av markedsføringsstrategien, mål publikum og ta hensyn til teknikkene som brukes. Ta med strategisk informasjon for å hjelpe deg med å selge ideen din til annonsører og byråer.

Elementer du trenger

  • Manus

  • Jingle

  • Storyboard

  • Lyd eller video demo

Utvikle ideen din til å se eller høre profesjonell og spørre om utsendingspolitikk. Sjekk selskapets og annonsebyråens nettsteder for innleveringsretningslinjer. Ikke alle reklamebyråer eller firmaer vil akseptere innleveringer fra personer som ikke er ansatte. De refererer til utenfor ideer som "uønskede".

Flere og flere bedrifter sponser konkurranser for reklamefilmer og til og med laster dem opp til nettsteder som YouTube.

Utvikle et skript eller storyboard. Radio- og TV-reklame er basert på skript og storyboards. Et skript beskriver hver linje som en utøver vil lese, sammen med tonen de skal formidle når de leser linjene. Skriptet beskriver også linjer for slagordet og hvilken type musikk som skal inkluderes.

Annonser for fjernsyn presenteres i et format som heter "storyboard". Det er som tegneseriestørrelsesbilder som skildrer handlingen som vil bli filmet for en 30 sekunders reklame. Svært lik comic book-sider, viser storyboards skuespillerne, produktet og hvordan hver scene justerer seg med tv-kommersielt skript. For å øke sjansene for å lykkes, skyv hele reklamen og send den inn.

Send inn ideer til jingler eller slagord. Annonsører ser ofte etter eksterne kilder til musikk eller "jingles". Dette er et område hvor utenfor innsendinger kan få oppmerksomhet fra firmaer og reklamebyråer. Skriv og skriv inn jingles om favorittprodukter og lage demo-tape. Send kassetten til kommersielle musikkproduksjonshus. De kan være interessert i dine tjenester som jingleforfatter, komponist, sanger eller musiker.

Få navn på markedsføringsdirektører. Når du har et skript, storyboard eller har spilt inn en ide for en jingle, utvikle du en prospektliste. Finn ut navnene og kontaktinformasjonene til markedsføringsmedlemmer for merkevaren eller tjenesten ved å søke bedriftens nettsteder.

Finn ut kontaktpersoner på reklamebyråer. Den kreative regissøren er ansvarlig for å utvikle kommersielle konsepter og ideer. Gjør forskning for å finne ut navnet på reklamebyrået som representerer produktet for din kommersielle ide. Ring agenturet og spør om deres innsendingspolitikk.

Kontakt lokale fjernsyns- og radiostasjoner. Dette kan gi et mulighetsvindu. Lokale fjernsyns- og radiostasjoner er ofte underbemannet når det kommer til å utvikle reklamefilmer. Ring stasjonene og be om navnet på reklamedirektøren. Informer regissøren om ideen din. Få skriptet eller storyboardet ditt til å sende til dem via e-post. Hvis ideen din er sterk nok, kan du bli tilbudt en mulighet til å gi kommersielle ideer på frilansbasis.

Beskytt ideen din. Husk at alt arbeid du sender vil bli sett på som uoppfordret. Lag kopier av arbeidet ditt og send dem til deg selv. Åpne aldri konvolutten når du mottar den. Hvis du kan bevise at ideen din ble kopiert, kan du bruke poststempeldatoen og innholdet i uåpnet konvolutt for å støtte eventuell rettslig påstand. Poststempelet støtter datoen du opprettet ideen, i tilfelle at du kanskje trenger å underbygge et krav i en juridisk tvist.