Hva er deltids timer?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Generelt er deltidstimer et antall arbeidstimer i en uke som faller under standarden som er foreskrevet i statens lov eller selskapspolitikk for heltidsansatte. Den føderale loven om arbeidskraftstandarder gir fullstendig og deltidsansett definisjoner opp til arbeidsgivere. I noen tilfeller inngår statlige lover for å definere ansettelsesstatus for offentlige eller private ansatte.

Deltidsgrunnleggende

Det generelt aksepterte ukentlige arbeidskravet for heltidsansatt er 40 timer per uke. Noen stater definerer lovlig deltidsansatt som mindre enn 35 timer i uken, ifølge Finn lov. Andre stater gir ingen slik erklæring. I stedet er det typisk at arbeidsgivere må betale overtid til ansatte som jobber mer enn 40 timer i uken. Selv om FLSA ikke knytter frie fordeler til sysselsettingsstatus, kan stater diktere at selskaper gir visse fordeler til deltidsansatte som overskrider arbeidstidsgrenseverdier, for eksempel 32 eller 35 timer i uken.

Offentlige kontra Private Employee Eksempler

US Office of Personnel Management bestemmer at deltidsansatte for statlige arbeidstakerne er mellom 16 og 32 timer. Deltidsansatte statsansatte får prorated fringe fordeler lik de som tilbys til heltids statsarbeidere.

Ohio State Law anser deltid offentlige ansatte som de som jobber mindre enn 80 timer hver to ukers periode. Som med føderale og andre statslover, overlater Ohio det til private arbeidsgivere å definere deltidsstatus. Texas er en annen stat som gjør det mulig for private arbeidsgivere å definere heltid og deltidsjobbstatus for ansatte, ifølge Texas Workforce Commission. Arbeidsbaserte definisjoner korrelerer vanligvis med selskapets ytelsespolitikk.

Advarsel

Klare definisjoner av hva som utgjør heltid og deltidsarbeid hjelper private arbeidsgivere med å beskytte mot forvirring og misforståelser om ansattes fordeler.

Deltidsimplikasjoner

Deltidsansatte jobber ofte 40 timer eller mer i en gitt uke. Imidlertid gjør de vanligvis ikke gjennomsnittlig et antall timer som overstiger status eller krav til status for hele bedriften. Deltidsarbeidere får ofte ikke fordelene, som for eksempel forsikring, nytes av heltidskammerater. Arbeidsgivere kan prorate ytelser basert på antall arbeidede timer hver uke. Noen stater krever at arbeidsgivere betaler ytelser til alle arbeidstakere som oppfyller bestemte timekrav, selv når arbeidsgiveren ikke definerer denne arbeidstakeren som "heltid".

En deltidsansatt er normalt betalt på timebasis, ifølge FindLaw. Deltidtakere jobber også rutinemessig med variable tidsplaner, noe som betyr at arbeidstiden endres fra en dag til den neste og en uke til den neste.