7 trinn i jobbkostnad

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Jobbkalkulering er en prosess som brukes når du byder på et prosjekt for å utføre en stor tjeneste eller produsere en mengde av et produkt. En stor kontrakt kan ikke gjøre din bedrift noe bra hvis jobben ikke kommer til å være lønnsom. Jobbkostnad måler inntektene som produseres mot utgiftene for å bestemme det opptjente resultatet.

Identifiser jobb

Det første trinnet i jobbkostnadsprosessen er å identifisere omfanget av prosjektet eller jobben. For et produksjonsfirma kan dette være en ordre for å produsere 10.000 widgets. For et arkitektfirma kan det bety utformingen av en høyhus. For å kunne utføre en jobbkostnad nøyaktig, er det viktig å vite alt jobben innebærer.

Identifisere kostnader

Trinn to er å identifisere de direkte kostnadene knyttet til jobben. Hvis jobben skal produsere 10 000 widgets, er det direkte kostnader involvert, inkludert råmaterialene og delene som trengs for å lage widgets. De andre direkte kostnadene knyttet til en jobb er lønnskostnader. Bestem hvor mange arbeidstimer som er nødvendige for å fullføre jobben og multiplisere den med gjennomsnittlig timelønn.

Velg allokeringsbasen

I tillegg til de direkte kostnadene knyttet til en jobb, vil prosjektet pådra seg indirekte kostnader. Eksempler er bruken av produksjonsutstyr, kraft til å kjøre utstyret, lønnene til veiledere eller ledere som fører tilsyn med jobben, belysningen og til og med avskrivningen på maskinene som brukes i prosessen. Fordelingsgrunnlag bestemmes ved å se på tidligere jobber og se hva de indirekte kostnadene utgjorde ved gjennomføringen av prosjektet.

Indirekte kostnader

Når tildelingsbaser er definert, identifiseres indirekte kostnader for det nye prosjektet. Ved hjelp av widgetproduksjonseksemplet kan indirekte kostnader inkludere maskintimmene som trengs for å lage widgets eller antall veiledningstimer for å overvåke produksjonen av widgets.

Beregningsfrekvens

Kostnadsfordelingsbasene diskutert i trinn tre er totale indirekte kostnadsstall basert på fullførte jobber eller prosjekter. Bestem en enhedsrate ved å ta den totale kostnaden og dele den med antall enkelt enheter som ble produsert i det tidligere prosjektet. Denne enhetssatsen vil bli brukt ved beregning av indirekte kostnader for det nye prosjektet.

Beregn indirekte kostnader

For å bestemme de totale indirekte kostnadene, ta enhetsprisen som ble beregnet i trinn fem og multipliser den med antall enheter som skal produseres. Dette vil gi estimert total av alle indirekte kostnader.

Beregn totale kostnader

Det endelige trinnet i jobbkostnadsprosessen er å legge til de direkte kostnadene til de indirekte kostnadene som er beregnet. Den endelige figuren er den anslåtte kostnaden for det totale prosjektet. Sammenlign denne figuren med figuren sitert til kunden for å fullføre jobben. Forskjellen mellom de to tallene identifiserer enten fortjenesten eller tapet for gjennomføring av prosjektet.