Slik administrerer du byggesikkerhet

Anonim

Hvis du jobber med en byggeprosjekt, enten det er bolig eller kommersielt, må du sørge for at du og ditt mannskap er trygge. Håndtering av byggesikkerhet er en viktig del av enhver entreprenør eller lederens jobb. Dine arbeidere må være trygge, selv om det er en ulempe.Korrekt og effektivt å identifisere potensielle farer kan hjelpe deg med å etablere sikkerhetsprotokoll for alle de som jobber på byggeplassen.

Identifiser mulige sikkerhetsrisikoer rundt arbeidsstedet. Legg merke til de åpenbare, men se også på mindre farer som arbeidstakere ikke umiddelbart kan tenke på, for eksempel en liten støtfare eller et område der sikkerhetshansker er et must. Se på jobbsiden med nøye øye, og skriv ned eventuelle bekymringer om de forskjellige områdene på nettstedet og potensielle problemer.

Etablere protokollen for disse områdene ved å definere risikoen, og deretter velge en måte å redusere eller bekjempe den risikoen for. For eksempel, hvis det er et område der flygende flis kan være et problem, må du sette protokoll for å bruke sikkerhetsbriller når du arbeider i nærheten av treverk. Be om innsats fra medarbeider for å hjelpe deg med å finne løsninger på vanlige sikkerhetsproblemer.

Opplær dine arbeidere og alle som kommer til byggeplassen om sikkerhetspraksis. Du kan holde et møtested over hele bygningen der du har en kort diskusjon om sikkerhet og diskutere hvorfor det er viktig når du introduserer de nye reglene.

Påminn arbeidstakere og ansatte om å overholde de nye sikkerhetsreglene ved å legge ut skilt i nærheten av enhver potensiell fare. Disse tegnene skal være korte og enkle å lese, eller bare inneholde et bilde slik at arbeidstakere vet hvilken type sikkerhetsutstyr som trengs for å komme inn i en bestemt sone. Bruk lyse, forsiktige farger som rød, oransje og gul for å fange arbeidernes oppmerksomhet.

Fagarbeidere som nekter å følge sikkerhetsprotokollen. De tror kanskje det er dumt, men du må sette presedens om viktigheten av sikkerhetsprosedyrer. Påminn dem om at sikkerhetsprotokollen ikke er omsettelig, og må følge for seg selv. De som ikke følger, kan settes på en annen plikt vekk fra byggesonen eller sendes hjem for dagen. Å være streng om regler betyr at du kan håndtere byggesikkerhet effektivt og holde alle på arbeidsplassen trygg og forsvarlig.