Slik beregner du variabel kostnad

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Få ting i livet forandres aldri, inkludert kostnadene ved å drive forretninger. Når utgiftene endres i forhold til aktivitetene i virksomheten din, kalles disse variable kostnader. Variable kostnader kan defineres som summen av alle marginale kostnader dividert med antall enheter du produserer. Fordi variable kostnader varierer med antall enheter som blir gjort, kalles de også enhetskostnader. I de fleste tilfeller øker kostnaden ved å produsere en hvilken som helst gjenstand med en hastighet som er proporsjonal med arbeidskraft og kapital som kreves. Uansett hva virksomheten din produserer, bør du ha en solid forståelse av dine variable kostnader og hvordan de er relatert til den totale kostnaden for å drive forretninger.

Faste kostnader versus variabel kostnad

For å forstå variable kostnader, hjelper det å forstå hvordan de sammenligner med faste kostnader. Anta at du for eksempel laget trelegger i et verksted. Mange utgifter vil være de samme hver måned, inkludert bygningsleie, utstyrsleie og lønn til lønnsansatte.

Variable kostnader vil inkludere alt som endres i forhold til antall leker du lager hver måned. Disse vil inkludere råvarer som tre, lim og maling, så vel som lønn til timepersonell.

Noen kostnader har både en fast og variabel komponent. Det ville være en fast kostnad for elektrisitet, for eksempel, siden bare å åpne butikken og slå på lysene ville være den samme hver måned. Det ville imidlertid også være en variabel kostnadskomponent avhengig av hvor mange timer du brukte såger, dreiebenker og annet produksjonsutstyr.

Beregning av variabel kostnad per enhet

Det er vanskelig å vite hvor mye du skal belaste kundene dine hvis du ikke vet hva variabelkostnaden per enhet er. For å begynne med bør du bestemme hva alle kostnadene dine er, skille de faste kostnadene fra variabelkostnadene for en bestemt tidsperiode eller for en bestemt produksjonsperiode. Den variable kostnaden varierer for hver type produkt du lager. I vårt leketøyverksted eksempel ville kostnaden for å lage tre soldater være forskjellig fra å lage dukkehus, fordi mengden materialer og arbeidskraft ville være annerledes. Anta at i dette eksemplet har du laget 2.000 tre soldater denne måneden, og kostnadene dine var som følger:

  • Faste kostnader (leiekontrakt, forsikring, verktøy, etc): $ 5000

  • Materialer som brukes til produksjon: $ 1000

  • Arbeid brukt til produksjon: $ 2000

Totale kostnader for måneden vil være $ 8000; Den variable kostnaden vil imidlertid være $ 3000.

For å beregne variabelkostnaden per enhet, divisjon $ 3000 med 2000 enheter, som er $ 1,50 per enhet. Formelen for beregning av variabel kostnad per enhet er:

Variabel kostnad per enhet = Total variabelkostnad / Totalt produserte enheter

Mens det alltid er viktig å faktorere i faste kostnader når man ser på kostnadene til alt du produserer, blir de vanligvis skilt fra variable kostnader. De kan bli innregnet igjen når du beregner kostnadene for alt du produserer. Hvis du for eksempel lagde 2000 dukkehus i tillegg til tresoldatene i en måned, med en samlet produksjon på 4.000 leker, kunne $ 5000 faste kostnader for måneden fordeles med 4000 for en kostnad på 1,25 dollar per enhet. Dermed vil den totale kostnaden per enhet for tre soldater være $ 1,75 per enhet.

Beregning av total variabel kostnad

Når du har bestemt deg for den variable prisen per enhet, er det bare et spørsmål om multiplikasjon for å beregne den totale variabelkostnaden for å produsere mengder av noe element:

Total variabel kostnad = (Totalt antall enheter) * (Variabel kostnad per enhet)

Husk alltid at du må faktor i de faste kostnadene før du bestemmer en pris for enhver bestilling.

Anbefalt