Lag Layout Strategier

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Enten du designer trafikkflyt for et stort detaljhandel eller en liten mor-og-pop-operasjon, er butikkoppsett viktig for kundens navigering og enkel tilgang. Ifølge Tenato markedsundersøkelser går salg og gjenta virksomhet opp når kunden er komfortabel i eiendommen og ikke trenger å jobbe hardt for å finne bestemte varer.

Maksimere plass

Ifølge Entreprenør må alle gangene være store nok til at to kunder kan navigere samtidig uten å støte på hverandre. Elementene på hyller må være tilgjengelige; unntakene er elementer som er svært tungt og krever hjelp, eller noe som er lett brytbart, dyrt eller delikat. Hvis du har en klærbutikk og ønsker å plassere antrekk på veggstativ for visuell appell og for å bruke plass effektivt, inkludere høye hangar kroker, slik at kundene kan bringe ned gjenstander for nærmere inspeksjon.

Gruppering og signering

Lignende gjenstander fra samme kategorier bør være i samme område i butikken. For eksempel bør tannflossen være nær tannkrem og sokker nær skoene. Entreprenør foreslår å sette viktige kategorier på uformet eller buet overhead signage per gang, slik at forbrukerne enkelt kan finne det de leter etter. Entreprenør anbefaler også å sette de dyre merkene på øynivå. Det kan lokke kundene til å kjøpe dem med en gang i stedet for å lete etter et billigere alternativ. På det notatet, hvis du har en klaringgang, men det nær baksiden av butikken.

Fremme salg

De beste kampanjene vil ikke gjøre noe hvis en kunde må søke for å finne dem. I følge Entrepreneur må alle kampanjer du trenger for å være front-and-center og støttet av iøynefallende skjermer. Displayene må være i hovedområder som kunder må passere for å maksimere produkt eksponering. De beste stedene er i nærheten av inngangen, eller en del ved siden av en midtgang. Tegnene i nærheten av det må peke på spesialtilbud eller nyankomne.

Up-Sales og Impulse Buys

Impulsartikler er de tingene kundene ikke kom til butikken for å få, men bare kan hente opp hvis de ser dem. Det betyr at de alltid bør være nær hvor folk stopper eller er klar til å sjekke ut. For eksempel, sett en kjøligere med kalde drikker i nærheten av kassen i en matbutikk. Hvis du har en klærbutikk, vil du ha mini-flasker med neglelakk og leppeglans ved registeret. I en maskinvarebutikk burde utlastningsområdene ha skuffer for verktøybelter, nøkkelkjeder, solbriller, håndrensere og grip-og-go-snacks.