Hva skjer når hovedansvarlig for et Sub S Corp dør?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Døden til eieren av et nært holdt S-selskap betyr ikke nødvendigvis dødsfallet til virksomheten. Siden selskapet er en egen juridisk enhet fra eieren, med egne kontraktsforpliktelser, lever selskapet videre til formelt oppløst av aksjonærer. For at et selskap skal overleve dødsretten til hovedaksjonæren og bli en ressurs for arvinger og overlevende aksjonærer, må eieren eller eierne være proaktive og engasjere seg i nøye planlegging.

tinglysing

Når hovedaksjonæren til et S-selskap går bort, går aksjene i selskapet til hans arvinger. I mange tilfeller spesifiserer den avdøde eieren hvem som skal arve virksomheten etter hans død. Hvis han ikke gjør det, går aksjene i virksomheten inn i probat, hvor retten vil dele dem i henhold til statens intestate probate lover. I de fleste tilfeller vil aksjene i virksomheten gå til en overlevende ektefelle. Hvis det ikke er noen overlevende ektefelle, overføres eiendelene til direkte etterkommere. Hvis ikke, vil retten fordele eiendeler til nærmeste levende slektning.

partnere

Med mindre forretningseieren har spesifikt sørget for slik i sin vilje, mottar de overlevende aksjonærene ikke den avdøde eierens aksjer i virksomheten. De overlevende slektninger blir generelt nye bedriftseiere, og hvis det er andre eiere, blir arvingen medeier med dem. Dette kan være et problem når den nye aksjonæren har liten kompetanse eller interesse i å drive virksomheten og bringer ingenting av verdi til bordet for å bistå med å administrere bedriften.

Kjøp-Selg avtaler

Det er derfor mange bedrifter gjennomfører buy-sell-avtaler, sammen med nøkkelpersonelivsforsikring. En livsforsikring på eieren vil betale en kontant dødsavgift, skattefri, til hvem eieren velger. Mottakeren kan være virksomheten selv eller overlevende partnere. I tilfelle dødsfallet av eieren, samtykker de overlevende partnerene til å kjøpe aksjene fra eierens arvinger. På denne måten får arvingene penger i stedet for et eierskap i en bedrift de ikke vil ha, mens de overlevende eiere og ansatte pådra seg en minimal forstyrrelse av forretningsaktiviteter. I fravær av overlevende samarbeidspartnere kan eiere inngå kjøpsaftaler med nøkkelpersoner. Nøkkelpersonen kjøper arvingene med livsforsikring og fortsetter å drive virksomheten som sin egen.

Skattehensyn

Den avdøde bedriftseierens eiendom, gjennom en representant, må sende inn en endelig avkastning. For det første må boet fylle Form 1040 for året hvor hun døde, samt fullstendig avkastning for alle år hvor den avdøde ikke klarte å returnere. Eiendommen må inkludere decedents andel av inntekten fra S-konsernet på personlig inntektsskatt.