Sosial og kulturell risiko i næringslivet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Som bedriftseier opererer du ikke i vakuum. Mange av dine forretningsavgjørelser, fra hvem du ansetter til der du finner kontorene dine, påvirker det sosiale og kulturelle miljøet du opererer i. Hvis du utvider til andre land, møter du enda flere potensielle kulturelle og sosiale risikoer. Å vite risikoene på forhånd kan hjelpe deg med å lindre problemer slik at virksomheten din kan fortsette å fungere jevnt uten forstyrrelser eller komplikasjoner.

Plassering, plassering, plassering

Du tar viktige beslutninger basert på markedsundersøkelser for å finne den mest effektive beliggenheten for bedriften din. Det tar ofte hensyn til fot- og kjørefart, enkel tilgang og målgruppe. Men også andre risikoer må tas i betraktning. Du må ta opp saker som om åpningen av virksomheten din vil påvirke den historiske arven i et nabolag, eller hvis området er en miljømessig hotbed som kan føre til problemer. I tillegg vurderer om virksomheten din passer godt til den sosiale strukturen som for tiden driver området.

Risiko som ekte eller forestillet

Svært ofte er risikoen du møter kanskje ikke alltid ekte, men bare en integrert egenskap for et område som ender opp med å skape oppfattelsen av konflikt, noe som kan påvirke virksomheten din. Hvis du for eksempel planlegger å åpne en big-box-butikk eller franchise i et landlig område som tradisjonelt er avhengig av småbedrifter for å levere samfunnets produkter og tjenester, står du overfor risikoen for manglende aksept i det samfunnet. Dårlig press og dårlige fellesskapsforhold kan skyldes at du ikke tar hensyn til samfunnet i samfunnet der du planlegger å operere.

Forskjellen i kultur

Å flytte virksomheten til utenlandske markeder skaper et helt nytt sett med sosiale og kulturelle risikoer der det å snakke for mye eller ignorere lokale skikker, kan koste deg en stor forretningsavtale. Ifølge utlendingsinvesteringsgruppen har bedriftseiere tradisjonelt forlatt oppgaven med å bli kjent med lokalbefolkningen til sine menneskelige avdelinger og ikke integrert i deres strategiske planer. Ved å ikke adressere og grundig forstå kulturen i nye markeder, risikerer du å fremmedgjøre kunder og miste betydelig inntjening.

Digitale risikoer på sosiale radarer

Hvis det ikke er nok kulturelle og sosiale risikoer iboende i de fysiske samfunnene hvor du opererer, vil du finne en mengde risiko i den virtuelle markedsplassen. Sosiale medier har blitt så gjennomgripende i samfunnet at bedriftseiere ikke kan ignorere risikoen for å komme inn i det digitale universet, enten ved valg eller ved et uhell. Du må beskytte ditt omdømme og merkevaren din mens du går inn på sosiale medier, ofte med liten kontroll over sluttresultatene. Dessuten gir du dine konkurrenter et bredere syn på dine strategier og bevegelser gjennom digital eksponering på sosiale medier.