Slik berømmer du en ansatt

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Økt arbeidsmoral er viktig for å fremme motivasjon på arbeidsplassen. Dette oppnås ved å anbefale ansatte som går utover for å utføre unormalt. Når en medarbeider er verdig, må du gjøre budskapet offentlig slik at andre i din organisasjon blir oppmerksomme på arbeidstakerens innsats. Dette motiverer at medarbeideren blir bedt om å fortsette å gjøre en god jobb og inspirerer andre til å gjøre det bedre, for det meste de ansatte som ønsker å komme videre i organisasjonen. Det er retningslinjer du må følge for å sikre at din ros har en positiv og oppmuntrende effekt.

Identifiser den spesifikke årsaken til at du anbefaler den ansatte. For eksempel kan du anbefale ham for hans arbeid eller prestasjon, egenskaper han besitter som oppnår høye standarder eller for hans bidrag til et prosjekt eller en oppgave.

Berøm ansattes arbeid i stedet for henne direkte. For eksempel, i stedet for å si: "Du er en smart kundeservicerepresentant," sier "Du var ekstremt dedikert til å hjelpe kunden." Ved å rose sitt arbeid i stedet for hennes persona, fremmer du motivasjon, utholdenhet og ytelse.

Kom opp med et uttrykk som berømmer hva arbeideren gjorde eller oppnådde. Hvis du for eksempel anbefaler ham for sitt arbeid eller prestasjon, kan du si: "Jeg vil rose deg for det fremragende arbeidet med prosjektet"; for de høye standardene som hans kvaliteter oppnår, kan du si: "Din evne til å motivere teamet til å jobbe i harmoni bidro til å fullføre prosjektet innen fristen," eller hvis du anbefaler ham for sitt bidrag, kan du si "Din hengivenhet og grundighet er høyt verdsatt."

Beordre medarbeideren offentlig. Du kan gjøre det personlig eller ved å sende en massemelding til hele firmaet. Hvis du gjør det personlig, samle personellene i pauseomrdet, konferanserommet, kabinettområdet eller i et område du finner passende for denne typen anledning.

Bruk uttrykket du kom opp for å rose den ansatte. Hvis du gjør det personlig, utarbeide en liten tale som forklarer andre ansatte hvorfor du er samlet sammen og deretter beordre medarbeiderne foran alle. Hvis du gjør det via e-post, adresser du e-posten til den ansatte du kommenterer, og skriv uttrykket du kom opp med, pluss forseggjort ved å forklare nøyaktig hva ansatt gjorde for å fortjene ros. Avslutt budskapet med setninger som "Opprettholde det gode arbeidet" eller "Vi setter stor pris på deg" for å oppmuntre den ansatte til å fortsette å gjøre en god jobb.

Gi ansatt en belønning som et gavekort til en restaurant eller kaffebar eller billetter til en sportsbegivenhet. Hvis du gir en belønning, gjør andre ansatte oppmerksomme på dette. Å vite at en belønning ble gitt til den ansatte som gikk utover, vil motivere andre ansatte til å gjøre det bedre.

Tips

  • Vær ærlig når du bestiller en ansatt, vil falske ros ikke øke medarbeidernes moral, og heller ikke motivere andre til å gjøre en bedre jobb.

Anbefalt