Hva er en 5-20 forsikringslicens?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Florida har alltid opplevd det mest årlige orkanfallet i forhold til andre naboland. Staten er også utsatt for tornadoer, flom og brannfeller. En 5-20 Independent Adjuster-lisens tillater innehaveren å undersøke erstatningskrav fra katastrofale hendelser og avgjøre disse kravene med forsikringsselskapene. Florida 5-20-lisensen gir mange arbeidsplasser i en stat der hyppige naturkatastrofer holder uavhengige justeringer opptatt hele året.

Identifikasjon

En 5-20 Independent Adjuster-lisens er et all-line lisens, som gjør at innehaveren kan håndtere automatisk, arbeidstakerutligning, bolig- og næringseiendom, erstatningsansvar og erstatningsansvar. En 5-20 uavhengig juster kan være selvstendig næringsdrivende eller jobbe for et uavhengig selskap eller en annen uavhengig juster. Hans ansvar er å bestemme beløpet for et krav, tap eller skade som skyldes i henhold til forsikringskontrakten.

Krav

Juridiske innbyggere i Florida, 18 år eller eldre, bør fylle ut en søknad og betale en passende avgift. Søkere må være amerikanske statsborgere eller juridiske romvesener med en arbeidstillatelse utstedt av United States Citizenship and Immigration Services. Søkere må sende fingeravtrykk. Hvis en søker har et uavhengig justeringslisens i en annen stat, må han gi et brev om utredning. Hvis en søker har en General Lines Agent lisens, trenger han ikke å ta eksamen. Florida har spesielle krav til søkere med kriminelle historier. Lisensen er gyldig i to år og må fornyes før den utløper. Det er ingen eksamenskrav for fornyelse.

klasser

Det er ingen klasser som kreves for 5-20-lisensen, selv om søkere kan ta et tre-dagers forsikringsinformasjonskurs som forbereder seg til statseksamen. Søkere kan også ta et 40-timers Florida Certified Adjuster Designation kurs fra et av treningsfirmaene. Kursinstruktører er ofte selvstendige justere selv med mange års erfaring og kan lære basert på virkelige eksempler. Denne typen opplæring anbefales og unngår at søkerne tar en statseksamen.

fordeler

Florida 5-20 Independent Adjuster-lisensen har gjensidighet i andre stater. Det er identisk med en all-line lisens i Texas og gir innehaveren en fordel hvis han flytter der eller til en av de andre nabolandene.