Liste over etiske problemer i næringslivet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Selv i det 21. århundre drives bedrifter av mennesker, ikke datamaskiner. Å være mennesker, de står overfor etiske utfordringer og noen ganger flunk dem. De etiske problemene i virksomheten tar forskjellige former enn i skolen eller hjemme, selv om de stammer fra de samme impulser. Det tar krefter å holde et selskap etisk, men det er verdt det. Å gå til den mørke siden kan ødelegge et firmas rykte, og til og med føre til søksmål eller kriminelle avgifter.

Etiske utfordringer og kontanter

De fleste bedriftseiere ser seg selv som ærlige mennesker. Når penger blir stramt, kan det imidlertid utløse mange etiske problemer i virksomheten.

  • Lurer du på miljø- eller sikkerhetsoverensstemmelse for å holde lysene på?

  • Betaler du arbeidstakere dine sent eller holder av betalende leverandører?

  • Kan du la noen regninger gå ubetalt fordi kontantstrømmen er lav?

Selv en bedrift som ikke engasjerer seg i løftetest eller bedragerisk regnskap kan skate langs den tynne kanten av etikk til tider.

Trakassering og diskriminering

Sexisme og bigotry kan høste opp hvor som helst. I arbeidslivet er de spesielt giftige på grunn av den kraften noen ansatte har over andre. Trakassering gjør ikke bare ansatte ulykkelige, det kan påvirke deres lønn og karriere. Movie mogul Harvey Weinstein, for eksempel, har blitt anklaget for å plage og overgrep dusinvis av kvinner. Kvinner som motstod sier Weinstein jobbet for å svarte dem og ødelegge karrieren deres.

Hvis trakassering og diskriminering skjer, gir det flere etiske utfordringer: hvordan håndterer selskapet problemet? Bedrifter som Fox News og MGM har "løst" trakasseringsproblemer ved å dekke dem opp eller misbruke offeret. Synes at de tidligere ville beskytte bedriftens image eller dets høytstående medarbeidere enn det som er det riktige.

Spille av Favoritter

Det er helt normalt for ledere å ansette folk fra sitt sosiale nettverk. Det blir et etisk problem hvis den sosiale forbindelsen blir viktigere enn den faktiske evnen.Nepotisme - ansette en slektning og favorittisme er foraktet fordi de forteller andre arbeidstakere at jobbprestasjon er mindre viktig enn blod, eller å være kompis med overordnet ledelse. Selv om valget er et godt, kan det fremmedgjøre arbeidstakere og gi tvil om lederens beslutninger.

Beskyttelse av kundens personvern

Det virker hver uke et annet selskap kunngjør at kundenes konfidensielle data har blitt utsatt eller hacket. Noen ganger kan det ikke bli hjulpet: hackere er veldig gode på hva de gjør. Andre hacks er forebyggbare og skjer bare på grunn av bedriftens uaktsomhet. For eksempel fortalte noen sikkerhetseksperter Wired magazine i 2017 at Equifax nok kunne ha forhindret sin massive data brudd med bedre sikkerhet.

Hvis selskaper er uaktsom om sikkerhet, blir det et etisk problem. Det er også et etisk problem hvis de ikke forteller kundene omgående. Equifax ventet to måneder etter læring av bruddet.

Å holde ansatte trygge

Det er millioner av arbeidsulykker og sykdommer rapportert hvert år. Ifølge Bureau of Labor Statistics var det 2,9 millioner ikke-dødelige arbeidsskader og sykdommer i 2016. Noen av disse ulykkene skyldtes uaktsomhet med arbeidsgivere som ignorerer de juridiske kravene for å holde arbeidsplassen trygg. Vanlige problemer inkluderer ofte ikke å bruke vakter på skarpt skjæreutstyr, og ikke ta skritt for å forhindre fall eller elektriske ulykker.