Tre vanlige etiske problemer som står overfor ledere i næringslivet

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En bedriftsleder er poengpersonen mellom styre og ansatte, så hun kan noen ganger finne seg i etisk delikate situasjoner når disse to sidene er i konflikt. Å håndtere alle på en arbeidsplass på en rettferdig og jevn måte kan være en utfordring, spesielt når andre ikke gjør samme innsats for å være rimelig.

Etisk ansvar

Spørsmålet om etikk i virksomheten har blitt formalisert i disiplinen for samfunnsansvar, eller CSR. Dette feltet undersøker måter de store selskapene er ansvarlige overfor deres lokalsamfunn og miljøet på måter som ikke faller innenfor diktatene til et fritt markedsresultat. Den voksende utbredelsen av CSR i bedriftsmiljøet har økt mange leders bevissthet om etiske problemstillinger og deres ansvar for å være kjent med dem og i stand til å ta riktige beslutninger. Ledere må være sikre på sine beslutninger, fordi de uunngåelig vil være i strid med andres preferanser mye av tiden.

Diskriminering

Spørsmål om diskriminering er vanlige på arbeidsplassen, og ledere blir ofte pålagt å håndtere dem. Historisk diskriminering på grunnlag av rase, etnisk opprinnelse, kjønn eller seksuell orientering har gjort mange individer følsomme overfor disse problemene. Anklager eller rettssaker som laver diskriminering er alvorlige. De kan bli brakt mot et selskap som helhet eller en leder som individ. Gode ​​ledere gjør en aktiv innsats for å utdanne seg om diskriminering og gjøre sitt ytterste for å unngå å diskriminere andre, basere sine ansettelses- og markedsføringsbeslutninger utelukkende på erfaring, evne og andre relevante faktorer.

Bedrageri

Bedrageri er et alvorlig etisk brudd på arbeidsplassen. En leder som blir gjort oppmerksom på bedrageriske aktiviteter på arbeidsplassen, er etisk pålagt å rapportere dette til de relevante myndighetene. Dette kan være spesielt vanskelig hvis bedrageriet blir begått av lederens arbeidsgivere. Å bli en whistleblower er ikke hva de fleste ledere ønsker å gjøre, men det må gjøres hvis ledere seriøst ser på å opprettholde og fremme en ærlig og rettferdig arbeidsplass. Svindel kan også bli begått av ansatte og av ledere selv.

markedsføring

Markedsføring er praksis for å utdanne offentligheten om produktene eller tjenestene som tilbys av en bedrift, og for å overbevise publikum om verdien av disse produktene og tjenestene. På grunn av det store økonomiske incitamentet som ligger bak effektiv markedsføring, er det et sterkt motiv å engasjere seg i praksis som kan anses å være uærlig. Ledere som jobber i et markedsmiljø kan bli bedt om å engasjere seg i markedsførings- og publisitetsaktiviteter som ikke er 100 prosent gjennomsiktige. for eksempel må de kanskje utvikle annonser som misrepresenterer et produkt eller skjuler negative helseeffekter. Dette gir et klart etisk dilemma for en samvittighetsfull leder.