Fem typer jobbnivåer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Innenfor den komplekse mekanismen til en tradisjonell forretningsorganisasjon ligger et flertallet, hierarkisk rammeverk på arbeidsnivå. Fra kontoradministrasjonen til administrerende direktør er en vellykket bedrift en finjustert maskin med ansatte på alle arbeidsnivåer som bidrar til en jevn drift.

Tips

  • Nybegynnere begynner på inngangsnivå, vanligvis arbeider seg gjennom til mellomnivå, førsteklasses styring, mellomledelse og potensielt helt opp til toppledelse og ledere.

Det store bildet

Hierarkiet på jobbnivåer er som en vertikal pyramide med størstedelen av kraft og informasjon øverst. McDonalds er et eksempel på et globalt hierarki. Mange store og mellomstore organisasjoner beveger seg mot en mindre lagret struktur med sterk fokus på samarbeid og ansattes engasjement. Selv i disse flattere organisasjonene gir minst fem jobbnivåer struktur.

Krav til jobbnivåer

Hvert jobbnivå har spesifikke krav til utdanning, profesjonelle grader, ferdigheter og tidligere arbeidserfaring. Etter en obligatorisk lengre tid i stillingen kan ansatte bli fremmet til neste høyere arbeidsnivå. Ytelse, tilpasningsevne, holdning og andre kvalifikasjoner vurderes. Opplæring eller videreutdanning kan også kreves for neste høyere arbeidsnivå.

Roller og kompensasjon innenfor jobbnivåer

Jobbnivåer kan bare inneholde en håndfull hundrevis av individuelle jobber som er delt inn i avdelinger, for eksempel regnskap og økonomi, menneskelige ressurser og produksjon. Mindre hierarkiske forretningsstrukturer kan omfatte autonome, hjernestormende lag. I store og mellomstore bedrifter gir kompensasjonssystemer en tidsplan for lønnskarakterer som gjenspeiler jobbets kompleksitet. Små bedrifter kan ha satser for ulike jobber eller lønn, og fordelene kan være åpne for forhandling.

Inngangsnivå markerer startpunktet

En post-nivå posisjon er utgangspunktet for mange karrierer. Det kan være den første jobben for en universitetsstudent eller praktikant i et yrke som engineering, regnskap, IT, etc. I store og mellomstore organisasjoner blir arbeidserfaring ofte oppnådd gjennom et internship program før ansettelse. Opplæring på jobb kan bli tilbudt. I opplæringsstillinger, også kjent som personalroller i enkelte yrker, jobber medarbeidere under tilsyn på rutinemessige oppgaver. Noen eksempler på jobbtitler på oppføringsnivå er en dataprogrammerer, salgsrepresentant, personalingeniør og revisor.

Intermediate eller erfarne nivå

Intermediate eller erfarne nivåarbeidere kan jobbe selvstendig eller under tilsyn. Jobb krever noen problemløsende ferdigheter, oppfinnsomhet og ansvar. Arbeidsrelatert erfaring, spesifikke ferdigheter og profesjonelle grader er ofte påkrevd. Noen eksempler på mellomliggende jobbtitler er mellomliggende programvareutvikleranalytiker, bemanningsspesialist-mellomprodukt og statistiker-mellomprodukt.

First Level Management

Førstegangsforvaltere leder ledende ansatte i produksjon, salg, service og andre arbeidsenheter. Kandidater med toårig eller fireårig bachelorgrader eller akademikere fra en handelsskole kvalifiserer for dette første ledelsen. Førsteklasses ledere må kultivere et miljø som holder arbeidstakere motivert. Utførelsen av førsteklasses ledelse har stor innflytelse på selskapet. Noen første ledelse jobbtitler er kontorleder, mannskapsleder, skiftveileder, avdelingsleder og salgssjef.

Middle-Level Management

En daglig leder, regionalsjef, divisjonsleder og anleggsjef er alle eksempler på jobbtitler innen mellomstivåadministrasjon. Midtsjefledere støtter, motiverer og hjelper førsteklasses ledere og rapporterer til ledere eller ledere på toppnivå. Ledere på mellomnivå er dypt involvert i den daglige driften av en bedrift og har omfattende kunnskap om sitt fagområde. De overvåker små eller store grupper av ansatte i avdelinger, divisjoner eller forretningssteder. Midtledere kan bli forfremmet fra førsteklasses ledelse eller ansatt fra utenfor firmaet.

Senior, Executive eller Top-Level Management og Chiefs

Toppledelsen i en organisasjon er ansvarlig for bedriftens overordnede ytelse. De fastsetter organisatoriske mål, tar store beslutninger og rapporterer til aksjonærene. Flere års erfaring i ledelse og avanserte profesjonelle grader som Masters i Bedriftsøkonomi er nødvendig for disse stillingene. Ledere på seniornivå kan bli fremmet fra ledelsen på midten eller rekruttert fra utenfor firmaet. Vanlige jobbtitler for toppledelse stillinger er President, Vice President, Chief Informational Officer (CIO), Finansdirektør (CFO), Chief Operating Officer (COO) og administrerende direktør (CEO).