Forskjellene mellom en WBS & Work Schedules

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En arbeidsavbruddsstruktur (WBS) er som et organisasjonsskjema for et prosjekt. Et sluttprodukt eller utfall er øverst i diagrammet med produkter, oppgaver eller utfall som kreves for å fullføre det på lavere nivåer. WBS kan være flere nivåer dypt og gi strukturen til et prosjekt. Detaljert prosjektdokumenter støtter WBS. En av disse detaljene er en prosjektplan. En arbeidsplan inneholder start og sluttdato for oppgavene, aktivitetene eller produktene som er identifisert i WBS. En WBS trenger den støttende arbeidsplanen for å planlegge et prosjekt.

Hensikt

En WBS er utformet for å fullstendig beskrive produktene, utfallene og oppgavene som kreves for å bli utført. Det gjør dette på en måte som kobler sluttproduktet eller utfallet med å støtte produkter og oppgaver i et hierarki som ligner på et faktura eller organisasjonsskjema. En WBS gir ikke andre detaljer som en arbeidsplan. Arbeidsplaner støtter prosjektplanleggingen ved å gi start og sluttdato for produkter og oppgaver identifisert i WBS. Arbeidsplaner kan også brukes til løpende, ikke-prosjektarbeid som for eksempel fabrikasjon og montering.

Produkt vs Prosess

Opprinnelig var WBSer produktorienterte, og identifiserte ikke bare deler og enheter, men systemer og teknologi som kreves for et prosjekt. WBS er også brukt til å identifisere prosessorienterte prosjekter, inkludert implementering av store programvare systemer og prosjektering prosjekter. Arbeidsplaner kan også brukes på produkter eller prosesser. For eksempel, i produksjonsmiljøer gir materiellplanlegging (MRP) programvare materielle tidsplaner som resulterer i innkjøp og produksjonsarbeid. Shop floor scheduling programvare gir arbeidsplaner som vurderer standard arbeidstid og utstyr timer som kreves for å utføre en produksjonsløp. Prosjektstyringsprogramvaren utvikler arbeidsplaner med innganger for arbeidskraft, ressurser og koblinger mellom prosjektoppgaver.

Kostnadsstyring

WBSer gir en mekanisme for å gi estimerte kostnader for de ulike elementene i WBS og å oppsummere eller rulle opp kostnadene. WBS kan også brukes til å samle faktiske kostnader for sammenligning med de opprinnelige estimatene. Arbeidsplaner kan gi innspill for tidsberegning av kostnader eller tidsfasing av kostnader. Både estimerte og faktiske prosjektkostnader kan ses over tid ved hjelp av prosjektstyringsprogramvare. Tidsfasede estimerte eller faktiske kostnader kan også gis av kostnadsregnskapsprogramvare.

Gjennomføring

WBS kan implementeres manuelt eller med teknologi. Arbeidsplaner innebærer mer detaljer og endres oftere, krever programvaresystemer for prosjektledelse eller produksjonsplanlegging og -kontroll.

Anbefalt