Funksjoner i Euro Valuta

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Euroen er en valuta som brukes av mange av EUs medlemsland eller EU. Ikke alle EU-land bruker euroen som handelsgrunnlag, og særlig Storbritannia, eller Storbritannia, har valgt å beholde sin egen valuta, Sterling, og bruker ikke euroen som sin nasjonale valuta. De første medlemslandene som valgte å bruke euroen, inkludert Tyskland og Frankrike, introduserte valutaen den 1. juli 2002, da deres individuelle valutaer, som Mark og Franc, opphørte å eksistere.

Pengesedler sikkerhet

Euro sedler inneholder funksjoner som har til formål å gjøre det vanskelig å lage realistiske kopier av dem. Hvis du har en euro seddel og vil kontrollere at den er ekte, bør du først føle overflaten av notatet. Utskriften på ekte eurosedler økes, og bokstaveringen av opprinnelsene til Den europeiske sentralbanken, sammen med tallene som angir verdien av notatet, vil ha en litt grov følelse. Hold notatet opp til lyset for å se etter et gjennomsiktig register, en sikkerhetstråd og et vannmerke. Vannmerket vises i de ikke-trykte områdene av papiret og har et arkitektonisk bilde. Sikkerhetstråden er innebygd i papiret under seddelprosessen og viser som en mørk linje, som løper fra toppen til bunnen av notatet. Gjennomsøkelsesregisteret finner du øverst til venstre på forsiden av notatet. Former er trykt på forsiden og på baksiden av notatet, slik at når notatet holdes opp til lyset, vises de som et komplett tall.

Design og pålydende av mynter

Mynter i euro-valutaen er ansvaret for medlemslandene, og enkelte regjeringer får lov til å lage mynter med nasjonalt relevante bilder, omgitt av de 12 stjernene som representerer EU. Når et land ønsker å utstede en mynt med et nytt bilde, må den informere Den europeiske sentralbanken, som deretter publiserer detaljene for den nye mynten i EUs Tidende.

Mens hver euromynt har en side som bærer utformingen av landet som har utstedt det, har alle mynter en felles side som må være den samme for alle utstedende land. Bildet på de felles sidene av euromyntene ble designet av Luc Luycx, fra den belgiske mynten.

Euro mynter kommer i åtte kirkesamfunn, som representerer 1, 2, 5, 10, 20 og 50 cent, sammen med mynter som representerer 1 og 2 euro.

Seddelfunksjoner

Euro sedler er tilgjengelig i 5, 10, 20, 50, 100, 200, og 500. Hver pålydende kommer i en bestemt farge for å gjøre dem enkle å identifisere raskt, og hver pålydende inneholder bilder som representerer en bestemt arkitektonisk stil. For eksempel er alle 20 euro notater overveiende blå i fargen og har arkitektoniske bilder i gotisk stil. Alle 500 euro notater er lilla og inneholder bilder som representerer moderne 20. århundre arkitektur.

Anbefalt