Hva er Arbitrage for Arbeidsdepartementet?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Den voksende trenden av globalisering har innvirkning på næringslivet, samt forbrukernes, bedriftseiere og arbeidernes liv. En av konsekvensene av globalisering er arbeidsarbitrage, som refererer til bevegelse av arbeidere eller jobber på grunn av endrede økonomiske forhold. Selv om arbeidsarbitrage er en naturlig del av en kompleks global økonomi, kan for mye føre til utilsiktede sosiale, politiske og økonomiske problemer.

Definisjon

Økonomer bruker begrepet Arbeidsarbitrage til å referere til bevegelse av arbeidsmarkeder eller arbeidstakere som skyldes reduksjon i faktorer som begrenser globaliseringen. Globalisering refererer til måten land, befolkninger og økonomier kommer til å dele praksis og politikk, som kan innebære en fysisk sammenkomst eller samhandling gjennom telekommunikasjon. Arbeidsarbitrage er bare en av konsekvensene av globaliseringen, men det er blant de mest betydningsfulle for enkelte arbeidstakere som finner sine posisjoner i økonomien endring på grunn av faktorer utenfor deres kontroll.

skjemaer

Arbeidsarbitrage kan ta flere forskjellige former, avhengig av de spesifikke omstendighetene og arbeidsmarkedene som er involvert. En vanlig form for arbeidsarbitrage er innvandring, med arbeidere som flytter til land der det er mer tilgjengelig arbeid eller hvor lønnene er høyere. Arbeidsgiver-sponset innvandring, hvor arbeidstakere får midlertidig arbeidstillatelse, er også en del av arbeidsarbitrage. En annen form som arbeidsarbitrage tar, er outsourcing, som oppstår når en bedrift kutter jobber i ett land og i stedet sysselsetter utenlandske arbeidstakere i hjemlandet for å utføre noen eller alle de samme oppgaver som tidligere ansatte, men med lavere lønn eller skattesats.

Fører til

Arbeidsarbitrage skjer vanligvis når det representerer en økonomisk fordel for bedrifter. Skattepolitikk, minimumslønn og arbeidstakerlover, inkludert kravet til ytelser som helseforsikring og betalt ferie i enkelte land, gjør det lønnsomt å gjøre forretninger på enkelte steder. Så lenge bedrifter kan lovlig importere arbeidskraft eller outsource jobber, har de rett til å gjøre det som et middel til å søke større profitt. I noen tilfeller bidrar regjeringer til arbitrage av arbeidskraft ved å gjøre deres nasjonale arbeidsstyrke mer tiltalende, enten ved å redusere lønnsskatt for utenlandske virksomheter eller avslappende arbeidstakerrettigheter. Forretningsmetoder, inkludert lavpris telekommunikasjon og globale forsyningskjeder, gjør det også lettere for arbeid arbitrage å skje.

konsekvenser

Effektene av arbeidsarbitrage når til mange hjørner av verdensøkonomien. Arbeidstakere som bor i land hvor lønnene er høye og arbeidstakere har mange rettigheter, kan se ledigheten øke ettersom innenlandske bedrifter outsourc jobber og importerer utenlandsk arbeidskraft. Regjeringene står for å miste, eller få, skatteinntekter som bedrifter eksporterer og importerer arbeidere, henholdsvis. Bedrifter kan bruke arbeidsarbitrage til å få en konkurransefortrinn og redusere lønnskostnader. Arbeidstakere som flytter til å følge arbeidsplasser, ser deres livsstil forandret seg dramatisk ved prosessen med arbeidsarbitrage.

Anbefalt