Forskjeller mellom Corporate Image & Identity

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedriftsbilde og bedriftsidentitet er to viktige markedsføringsverktøy. Opprettelsen av både for en bedrift utnytter personell fra markedsføring, merkevarebygging, design og copywriting og trekker tungt på atferdspsykologi. På en global markedsplass, full av merker, er det elementene i bilde og identitet som tiltrekker seg oppmerksomhet, opprettholder forbrukerlojalitet og generelt opprettholder suksess for bedriften. Den vesentlige forskjellen mellom de to er dette: bedriftens image er den offentlige oppfatningen av selskapet, mens bedriftens identitet er hvordan selskapet ønsker å bli oppfattet av publikum.

Bedriftsidentitet

Bedriftsidentitet angår selskapets visuelle utseende. Bedriftslogoen er en sentral del av dette, som det er webdesign, årsrapport, firmabrevpapir - både papir og elektronisk signage, detaljhandel design og andre gjenstander som krus og penner, produsert av selskapet som kunde gaver. Bedrifter har en tendens til å endre bedriftens identitet med intervaller. Det er ikke anbefalt å radikalt endre selskapets visualer, da det forvirrer forbrukerne og fører til oppfattelse av ustabilitet og endring i selskapsverdier. Modernisering av bedriftens identitet er mer effektiv når kjernevisuene forblir lett gjenkjennelige.

Bedriftsbilde

Å bygge og vedlikeholde bedriftens image krever noen forskjellige metoder og ferdigheter til de som brukes til å skape bedriftsidentitet. Bedriftsbildet er offentlig oppfatning, og håndtering av denne oppfatningen er avgjørende. PR-personell beskytter og fremmer bedriftens identitet for å skape et bilde i folks sinn. Dette inkluderer styring av negative mediehistorier. Det endelige målet med et selskap er den nøyaktige justeringen av bedriftsidentitet med bedriftens image, slik at offentligheten ser selskapet nøyaktig som selskapet ønsker å bli sett.

Brandidentitet og bilde

Bedriftsbilde og identitet er begge fasetter for å etablere et merke. Brandidentitet er viktigere enn alle disse verktøyene, som støtter merkevaren. Brandidentitet gir produkter en personlighet og et sett av verdier som etablerer det i forbrukerens sinn som å legemliggjøre disse tingene. Dette inkluderer merkevarefordeler, ytelse, verdier, kvalitet og kundeservice. Brand image, derimot, er hvordan forbrukere oppfatter et merke overordnet. Bedrifter arbeider med forbrukeropplevelsen for å opprettholde merkevarebilde og sikre at forbrukerne tenker på merkevaren på samme måte som et selskap vil ha dem til.

Anbefalt