Fem spesifikke standarder for OSHA

Innholdsfortegnelse:

Anonim

OSHA er akronym for Arbeids- og helsedirektoratet og ble opprettet som et resultat av arbeidsmiljøloven fra 1970. OSHA er en del av United States Department of Labor og dekker bedrifter og deres arbeidere enten direkte gjennom føderal OSHA eller en stat godkjent OSHA-program. Målet med OSHA er å beskytte arbeidstakere på arbeidsplassen ved å sette og håndheve standarder, gi opplæring og bistand til bedrifter i USA.

Konsensusstandarder

Konsensusstandarder er satt sammen av bransjens standardutviklingsorganisasjoner. OSHA har satt i bruk standardene for de to primære standardgruppene som er anerkjent i United States-American National Standards Institute (ANSI) og National Fire Protection Association (NFPA). Eksempler på standarder OSHA har satt i bruk inkluderer standarden for konstruksjon av beskyttelsesbriller (ANSI) og standard for brannfarlige og brennbare væsker fra (NFPA).

Egen standarder

Proprietære standarder er bestemt for OSHA av profesjonelle eksperter innen bestemte faglige samfunn, foreninger eller næringer. Alle proprietære standarder er vedtatt med en straight member-stemme, ikke etter konsensus. Et eksempel på en proprietær standard er standarden for sikker håndtering av komprimerte gasscylindre vedtatt fra komprimert gassforening (CGA).

Horisontale standarder

De fleste standarder som håndheves av OSHA kalles horisontale standarder, anerkjent som en generell standard. Dette betyr at denne standarden gjelder for enhver arbeidsgiver i enhver bransje. Eksempler på horisontale standarder er de som håndheves når det gjelder arbeidsflater, brannvern og førstehjelp på arbeidsplassen.

Vertikale standarder

Vertikale standarder betraktes ikke som generelle fordi de bare gjelder for bestemte bransjer. Vertikale standarder blir ofte referert til som bestemte standarder. Eksempler på vertikale standarder er de som gjelder for longshore industri og byggebransjen.

Foreløpige føderale lover

Noen føderale lover som allerede eksisterer håndheves av OSHA. Disse tidligere eksisterende lover inkluderer, men er ikke begrenset til, Federal Supply Contracts Act (Walsh-Healey), kontraktsarbeidstid og sikkerhetsstandarder (Construction Safety Act) og National Foundation for Arts and Humanities Act.

Generell pliktklausul

Hvor OSHA ikke har satt en standard, er arbeidsgiver ansvarlig for å følge den generelle pliktklausulen som ble innført ved arbeidsmiljøloven fra 1970. Den generelle pliktklausulen er ekstremt bred og krever at en arbeidsplass er "fri for anerkjente farer" som forårsaker eller sannsynligvis vil forårsake død eller alvorlig fysisk skade."