Slik forhandler en avtale om avkastning med et gebyr for en servicemodell

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Gain-sharing avtaler er kontraktsforhold mellom en bedrift og leverandør som belønner innovasjon, produktivitet og lønnsomhet utenfor vilkårene i en masterkontrakt, eller som et tillegg til det. De er vanskelige avtaler for å lage, overvåke og implementere effektivt under tradisjonelle leverandørmodeller. Det er enda vanskeligere under service-for-service-modeller, fordi gebyret for service ofte kan virke som en disincentive på grunn av risikodeling implisitt i gevinstdeling. Fee-for-service-modeller har blitt brukt mest i helsevesenet, med blandede resultater. For å lykkes med å lage en avtale for avtale for avtale, ligger nøklene i spesifisitet i kontrakten som beskriver styring og tilsyn, ansvar for rettferdig risiko og investering, og hvordan ultimate myndighet skal styres.

Etablere serviceovervåking, retning og styring av klienten som utgangspunkt i kontrakten. Leverandørorganisasjonen må ha personell eller en avdeling dedikert til ledelse, ansvarlighet, servicekvalitet og oppmuntre til innovasjon for begge parter for å dra nytte av gevinstdeling.

Kodifiser trinn 1 skriftlig i detalj, særlig etablering av avgiftsmodellen som et gulv til avtalen og ikke et tak, for å oppmuntre til betydelig innovasjon og kostnadsbesparelser som deles likeverdig mellom begge parter. Rettferdighet er nøkkelen for begge sider. Leverandørorganisasjonen og tjenesteleverandøren må finne en rettferdig balanse mellom investering (risiko) og fordelene med besparelser. Med andre ord kan en side ikke ensidig påta seg alle investeringsrisikoen uten å høste en uforholdsmessig andel av fordelene. På samme måte, hvis investeringsrisikoen er likeverdig, bør også belønningene. Ofte oversett er hvem som har ultimate godkjenning eller misbilligende myndighet på begge sider. Spesifikitet og detaljer i kontrakten kan ikke overbelastes på hvem som har den myndigheten.

Nærmere om mulige retninger for innovasjon, spesifikke skritt for å oppnå innovasjoner, og mulige kostnadsbesparelser om mulig. Gjør leksene dine og kom til forhandlingsbordet med spesifikke anbefalinger og en tidsplan der de skal implementeres. Vær rimelig i dine forventninger, da både anbefalingene og rutene kan være utfordrende for tjenesteleverandøren. Imidlertid bør begge sider være tydelige på avgiftsarrangementet som fungerer som gulrot, for å oppmuntre til tilfredsstillende gjennomføring av målene. Sett alt på skrift.

Angi perioden hvor gevinstandelen gjelder. Hvis gevinsten skal fornyes etter den perioden, må den etableres før avtalen er ferdigstilt. Inkluder metoden for refusjon og i hvilken bestemt periode delvis og full gevinst deles rettigheter vil bli betalt.

Etablere en mekanisme gjennom hvilken fremdriftsrapporter og informasjonsdeling ses regelmessig. Siden konseptet med å dele risiko og fordeler ligger til grunn for å etablere en vinningsdelingsavtale, er det også i begge parters interesse å delta i innovasjon og gjennomføring også. Forsikre deg om at alle detaljer i avtalen er skriftlige og signert av begge parter for at avtalen skal tre i kraft.

Advarsel

Gain Share-avtaler har blitt brukt mye i helsevesenet, med i beste fall blandede resultater. Analysen har vist hvor suksess er oppnådd ved kostnadsbesparelse; Det er ofte sporet tilbake til effektiviteten av avtalen og samarbeid mellom partene.

Anbefalt