Pro & Cons av å være advokat

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Advokater kan oppleve veldig spennende, høyt betalt og interessant karriere. De kan også lide av ekstrem stress, skyld og fremmedgjøring etter mange år med å håndtere mennesker i krise. Hvorvidt fordelene ved å være advokat overveier ulempene, er i stor grad et spørsmål om individuelle preferanser. Du kan ikke vite om det er en egnet karriere for deg før du har gått helt gjennom lovskolen og bli en praktiserende advokat.

Begeistring

Øvelse av loven kan være veldig spennende til tider. Hvis du er heldig nok til å være en kriminell advokat som er involvert i et profilert tilfelle, kan du tilbringe måneder i intellektuell sparring med dine motstandere. For folk som liker strategi, konfrontasjon og drama for et godt slag, kan praktiserende lov være svært tilfredsstillende. Denne spenningen er selvsagt temperert av mange timer med vanskelig og noen ganger kjedelig lesing og papirarbeid.

Variasjon

Det som mange advokater liker mest om praksis i loven er at det ikke er repeterende. Hva du gjør på daglig basis avhenger av hvilke saker du jobber med, og ingen to saker er nøyaktig de samme. Mens noen former for lov, som eiendom, kan innebære mange lignende tilfeller, endrer andre rettsområder, som strafferettslig lov, alltid. Uforutsigbarheten av kriminell oppførsel, samtidig som det skader samfunnet som helhet, gir en variert og spennende karriere for kriminelle advokater.

Understreke

Ulempen med uforutsigbarhet og spenning er stresset som ofte går med dem. Deltakelse som advokat i straffesaker kan innebære lange arbeidstimer, strenge frister og en veldig reell usikkerhet om suksess. Ikke vite om og når du skal jobbe på en bestemt dag, og hvor lenge du kan jobbe, kan forstyrre familieplaner og andre aspekter av livet ditt, noe som fører til usikkerhet og stress.

trusler

Advokater som arbeider med kriminelle og andre uforutsigbare mennesker er noen ganger mottakerne av trusler eller vold. Anklagere som tar saken mot medlemmer av organisert kriminalitet, blir ofte truet med repressalier, hvis de skal lykkes i saksforfølgelsen. I forhold til antall tilfeller som forekommer, er trusler og vold mot advokater ganske sjeldne, muligheten for dem kan øke stresset av jobben, og frykten som kommer fra trusler kan alvorlig forringe jobbenes oppfyllelse.