Styrke og svakheter i Payback-metoden i kapitalbudsjettering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Capital budsjettering innebærer den økonomiske planlegging som trengs for at selskapene skal utvide og vokse. Denne typen planlegging gjør det mulig for bedrifter å utnytte eksisterende og fremtidige kontantstrømmer mens de høste best mulig fortjeneste. Som en av mange metoder for kapitalbudsjettering, hjelper payback-tilnærming bedrifter å identifisere avkastning på en investering eller et prosjekt. Styrken og svakhetene i tilbakebetalingstilgangen kan variere avhengig av hvilke typer prosjekter som vurderes.

Capital Budsjettering

Bedrifter som vurderer ekspansjonsprosjekter, forsknings- og utviklingsplaner eller nye produktlinjetilbud, bruker kapitalbudsjettering som en måte å sammenligne kostnader og fordeler med ulike prosjektalternativer. Bedrifter investerer store mengder kontanter i lange perioder, slik at prosjektvalg blir en prioritet. Ulike kapitalbudsjetteringsmetoder bruker ulike kriterier for å bestemme styrkenes og svakhetene i hvert prosjekt. Et selskap kan ønske å vite hvert prosjekts overskuddskapasitet, mens en annen fokuserer på hvert prosjekts samlede kostnader i forhold til inntekter. Bedrifter som er opptatt av å tilbakebetale beløpene som investeres i et prosjekt, kan velge å bruke tilbakebetalingstidsprosessen i sin kapitalbudsjettprosess.

Tilbakebetalingstidspunkt

Med eventuelle prosjektinvesteringer forsøker bedrifter å maksimere avkastningen på investeringen på en eller annen måte. For noen selskaper gir tilbakekalling av deres innledende kostnad på så kort tid som mulig den maksimere effekten som trengs. Tilbakebetalingstiden tilnærming gjør det mulig for et selskap å beregne hvor lang tid det tar før et prosjekt genererer så mye penger som det koster. Når man sammenligner to eller flere prosjektalternativer, blir lengden av tiden det tar for hvert prosjekt å betale for seg, den avgjørende faktoren i prosjektvalg når selskapene bruker tilbakebetalingstiden tilnærming. Med andre ord, jo raskere et prosjekt kan hente sin innledende investeringskostnad, desto mer sannsynlig vil et selskap vurdere å investere i det.

styrker

Payback-tilnærmingen kan gi fordeler i tilfeller hvor et selskap har bestemte tidskrav når det gjelder hvor lenge et prosjekt tar for å betale for seg selv. På grunn av fokus på kostnadsavkastning kan selskapene bruke tilbakebetalingstilgangen som et første skjermverktøy når man sammenligner to eller flere prosjektalternativer. Å vite hvor lenge en investering vil ta for å betale for seg, kommer også til nytte i tilfeller der prosjektinvesteringer knytter opp store mengder penger i lange perioder. For bedrifter som nettopp har startet, kan et behov for kontantstrøm kreve et prosjekt for å generere en rask avkastning på investeringen. Payback-tilnærmingen bidrar til å identifisere hvilke prosjekter som gir den raskeste tilbakebetalingsperioden.

Svakheter

Fordi ulike kapitalbudsjetteringsmetoder legger vekt på ulike aspekter ved en prosjektinvestering, skyldes svakhetene i tilbakebetalingstilgangen fra fokuset på tilbakebetalingstiden. Andre viktige faktorer som skal vurderes i prosjektutvelgelsen, involverer et prosjektets resultatinntekterskapasitet, samlet avkastning og sammenligning av tidsperiode. Prosjekter som krever en lang tilbakebetalingstid kan faktisk generere større avkastning enn et prosjekt med en kort tilbakebetalingstid. Payback-tilnærmingen gir lite eller ingen informasjon om avkastningsrenten når man sammenligner to eller flere prosjektalternativer, noe som betyr at ett prosjekt kan generere økende avkastning etter en lengre periode. I virkeligheten utløser betalingsmetoden informasjon om lønnsomhet under prosjektets tilbakebetalingstid, samt eventuell fortjeneste etter tilbakebetalingstidspunktet.