Betydningen av ansattes moral

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ansattes moral kan gjøre eller ødelegge virksomheten din. Ansatte med høyere moral har en bedre holdning, opprettholder høyere kundeservicenivå og er mer produktive. På den annen side reduserer dårlig moral effektivitet og produktivitet, som sprer seg gjennom en organisasjon raskt fra bare en håndfull misfornøyde medarbeidere hvis de ikke er merket.

Egenskaper

Ansattes moral er ikke bare en ting, men består av mange aspekter. Din virksomhet kan gjøre det bra i ett område, men har fortsatt lav moral hvis de andre områdene er fattige. Disse aspektene inkluderer jobbtilfredshet, arbeidsforhold, arbeidsbelastning og oppfattet rettferdighet.

fordeler

Glade ansatte er produktive medarbeidere. Ansatte som er positive om jobbene sine og motiverte vil ha en tendens til å savne færre arbeidsdager og arbeide mer effektivt når de er der. Høy moral er også korrelert med færre feil i arbeidet som utføres og færre arbeidsulykker. Din kundeservice vil også ha nytte av høy moral fordi ansatte vil være mer vennlige og hjelpsomme når de håndterer kunder.

Misforståelse

Ansattes moral er ikke alt, eller enda overveiende, om penger, og å gi ansatte øker vil ikke automatisk forbedre moralen. Moral vil imidlertid lide hvis ansatte er betydelig underbetalt. Imidlertid er omvendt ikke sant da ytterligere forhøyelser ikke vil forbedre moralen hvis lønnen er rettferdig. I stedet kan ansatte være mer opptatt av immaterielle fordeler, som for eksempel arbeidslivets balanse og atmosfæren på arbeidsplassen.

Fører til

En dråpe i ansattes moral kan skyldes en endring inni eller til og med utenfor din virksomhet. Dårlig ledelse er en hovedårsak til dårlig moral, spesielt hvis ansatte ser ledelsen som urettferdig eller respektløs mot dem. Moral har en tendens til å være lavere hvis de generelle økonomiske forholdene er dårlige fordi ansatte begynner å bekymre seg om jobbsikkerhet og deres fremtid. Kultur sammenstøt og justeringer etter en fusjon eller andre store organisatoriske skift kan skade moralen. Endelig kan dårlig moral starte med en misfornøyd medarbeider og spre seg til andre.

Løsning

Det første trinnet i å takle dårlig moral er å ta opp årsakene, for eksempel dårlig ledelse. Tren ledere for å behandle ansatte rettferdig og med respekt. Dårlig moral kan spre seg, noe som gjør det vanskelig å bestemme en sak, eller årsaken kan være generelle omstendigheter, for eksempel dårlige generelle økonomiske forhold. I dette tilfellet, gi dine ansatte ekstra fordeler for å forbedre moralen. Disse kan inkludere tidsavbrudd, muligheten til å jobbe hjemmefra, en fleksibel tidsplan eller enkel gjenkjenning når arbeidet er godt utført.