Fordelene og ulempene ved B2B og B2C

Innholdsfortegnelse:

Anonim

B2B er et akronym for business-to-business. Det betyr at du markedsfører forretningstjenesten eller produktet til andre bedrifter. Akronymet B2C står for business-to-consumer. Ditt primære mål med B2C er allmennheten. Fordelene og ulempene for å jobbe innenfor hvert markedssegment er avhengig av arten av produktet eller tjenesten og markedsføringsstrategien. Å vite hvor virksomheten passer inn er det første trinnet.

Forsyningskjede

Det første målet å bestemme fordelen eller ulempen ved å velge B2B eller B2C selger, er å forstå ideen om forsyningskjeden. Ifølge University of Central Arkansas er forsyningskjeden kontinuum fra forbrukerens behov for ferdigproduktsalg og alle enheter involvert i prosessen med å få den fra selgeren til forbrukeren. Hvor din bedrift eller tjeneste passer i denne forsyningskjeden, bestemmer fordelene eller ulempene ved et bestemt markedssegment.

B2B

Fordelen med B2B-salg er at du har å gjøre med et målmarked som fortsatt behøver produkter og tjenester for å holde virksomheten i bevegelse. Noen produkter er, av natur, mer egnet for en transaksjon mellom bedrifter og bedrifter. For eksempel har generelle forbrukere lite bruk for store forretningsmaskiner, råvarer eller råvarer. Ulempen med B2B-salg er at markedet er mindre, sammenlignet med allmennheten.

B2C

Fordelen med å selge B2C er at du målretter mot et stort og variert marked. Du kan appellere til et stort antall forbrukere eller spesialisere seg i å selge til en nisjegruppe. Ulempen med B2C-salg er forbrukerbasen er stor og segmentert. Du må avgjøre hvem som trenger produktet eller tjenesten din og få oppmerksomheten til forbrukergruppen som mest sannsynlig er en potensiell kunde.

Andre hensyn

Andre bedrifter kan velge å selge produkter eller tjenester som kan markedsføres både B2B og B2C. For eksempel kan en rengjøringstjeneste rettet mot bedrifter i stedet for boliger, eller dele virksomheten mellom dem. Produsenter lager de samme produktene for begge sektorer, men pakker produkter for bedrifter i bulk eller i stort format. For eksempel i varehusklubber, er de samme produktene tilgjengelige for B2B og B2C, men vilkårene for håndtering av kreditt og skatt behandles annerledes. Restauranter er et B2C-marked, men kan tilby cateringtjenester til bedrifter.

Anbefalt