Fordelene og risikoen for datateknologi på arbeidsplassen

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Det er ingen hemmelighet at datamaskiner har forandret måten vi gjør nesten alt, spesielt i bedriftsmiljøet. Mens datateknologi gir mange fordeler, er det også risiko knyttet til dagens arbeidsplass. Å holde opp med disse risikoene, samtidig som du utnytter mulighetene og fordelene, er nøkkelen til å holde bedriften effektiv, lønnsom og fremover, ettersom enda mer avansert teknologi blir tilgjengelig.

Gjør prosesser mer effektive

Takket være datateknologi har automatiseringsprosesser blitt langt mer vanlige, slik at bedrifter kan produsere mer på kort tid. Utvalget av automatiserte prosesser er stort, inkludert produktdesign og prosessering i produksjonen. Frakt, bokføring og kundestyring har også blitt strømlinet i både produkt- og tjenesteselskaper. Å takle omfanget av papirarbeid i en bedrift har også blitt mer effektivt, med skriving og redigering av dokumenter som nå er gjort på datamaskiner i stedet for bare 30 år siden da whiteout og karbon kopier ble vanlig brukt.

Endrer ansattes roller

Før datateknologi ble vanlig, trengte de fleste bedrifter en varm kropp til å håndtere alle aspekter av prosessen. Med bruk av datamaskiner er det nødvendig med færre mennesker for å håndtere gjentatte produksjonsoppgaver, markedsføring eller daglig drift. Selv om dette kan øke selskapets bunnlinje, gjør det ikke mye for de som mister jobben sin på grunn av automatisering. På den annen side, blir effektiv på datateknologi krever et nytt sett av ferdigheter. Den nye teknologien gir folk som er villige til å lære nye ferdigheter, en sjanse til å finne nye typer jobber.

Sikkerhetsproblemer

Lagring og tilgang til viktig informasjon på et øyeblikk er en stor fordel ved bruk av datamaskiner for å holde oversikt over selskapets data. Samtidig øker risikoen for sikkerhetsbrudd. Tross alt, hvis noen smartere kommer sammen og kan hacke et selskaps data, er kunder, ansatte og næringsliv i fare. Verre ennå, noen selskaper oppfordrer sine ansatte til å bruke sine egne smarttelefoner, tabletter og bærbare datamaskiner for arbeidsrelaterte oppgaver. Dette åpner dørene for flere potensielle sikkerhetsbrudd hvis det er liten protokoll for å holde bedriftshemmeligheter trygge på hver type enhet. Implementere antivirusprogramvare og blokkere ansatte fra innvendige nettverk hvis de ikke tar forholdsregler, bidrar til å gjøre denne risikoen til en fordel.

Personvern bekymringer

Bedrifter finner evnen til å samle inn og analysere informasjon om sine kunder og potensielle kunder som en fordel for datateknologi. Men kundene kan ikke føle seg så begeistret over dette og se det som en invasjon av deres privatliv. Legg til dette bruken av sosiale medier for å få flere tilhengere i en bedrift, og folks liv blir gjennomsiktige for alle som er villige til å gjøre litt forskning. Dette gjelder også ansatte på arbeidsplassen, ettersom selskapene kan kreve at ledere og ansatte er tilgjengelige 24 timer i døgnet med mobiltelefon. Selv om dette kan være bra for selskapet for å holde tabs på sin virksomhet, mister ansatte noen av deres personvern.