Hva er forskjellen mellom et apotek og et apotek?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I USA brukes ordene "apotek" og "apotek" utvekslingsmessig, men sistnevnte etikett foreslår ofte en butikk som selger reseptbelagte medisiner og andre produkter. Hva en bedrift velger å kalle seg, avhenger ofte av hvilke tilleggsprodukter, om noen, virksomheten selger i tillegg til legemidler.

Produkter til salgs

Begrepet "apotek", når det refereres til en bedrift, betyr et sted hvor medisiner blir dispensert og solgt, eller begge deler. Et apotek, derimot, kan settes opp som en "nærbutikk", ifølge BBC America. Narkotikaforretninger kan selge kosmetikk, toalettartikler, førstehjelpsforsyninger og patentmedisiner, som for eksempel ikke-kaldt medisin. Mange apotek selger gratulasjonskort, gavekort og magasiner. I tillegg er brus, voksne drikker, frokostblandinger og melk vanlige apoteksprodukter.

steder

Ikke alle apotek er en del av et apotek. For eksempel har flere varehuskjeder apotek, samt flere store supermarkedskjeder. De fleste sykehus og mange helseklinikker har apotek på stedet. I en helsevesenet setting vil apoteket imidlertid ikke vanligvis bære varer du vil finne i et apotek, for eksempel papirbøker, elektronikk og batterier.

Salgsprosent

En 2013-undersøkelse av "Consumer Reports" viser at blant de store apotekskjedene varierer generiske medisinpriser betydelig. Med tanke på at uavhengige apotek tjener ca 90 prosent av salget fra reseptbelagte legemidler, er denne prisstrategien avgjørende for apotekets eier - først, slik at virksomheten unngår å prissette seg selv ut av markedet, og for det andre tjener det så mye profitt som markedet vil tillate. Til sammenligning kommer 65 prosent av salget fra reseptbelagte legemidler i store kjeder. De andre 35 prosent kommer fra salg av varehandel. En fordel ved å drive et apotek er evnen til å diversifisere produktlinjer. Men dette betyr at apoteket må konkurrere ikke bare med andre apotek i området, men også med varehus og supermarkeder.

varelager

Overhead for apotek, bare i medisinske lagerbeholdninger alene, er betydelig, og det er nødvendig med en god driftsmargin for å drive virksomhet i alle typer økonomier. Detaljhandel med generelle varer i et apotek er mer utsatt for økonomiske nedganger enn reseptbelagte legemiddelsalg er. Riktig lagerstyring er avgjørende, spesielt for reseptbelagte legemiddelopplysninger, da den største kundenes klage om detaljhandelens narkotikabruk er medisiner som ikke er på lager og trenger å gå til flere bedrifter for å få resept fylt. Dette problemet er mer utbredt i supermarkedapotek.

Profitt

I de to tiårene fra 1992 til 2012 var bruttomarginen for apotek / apotekindustrien stabil, i gjennomsnitt 25,3 prosent, ifølge US Census Bureau data. Større kjedebutikker gjorde noe bedre enn uavhengige apotek. Dette tilskrives muligheten for større kjeder til å kjøpe medisiner til lavere kostnader. Resultatene fortsatte å øke for uavhengige apotek / apotek i 2013, med den uavhengige eieren som tjener i gjennomsnitt 247 000 dollar. Som Value Line notater forventes graden av babyboomergenerasjonen å bidra til fortsatt vekst i legemidler.

Anbefalt