Nøkkelelementer av en visjonerklæring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En visjonserklæring er en uttalelse som beskriver hvor du ser din bedrift i fremtiden. En visjonserklæring er ofte forvekslet med en misjonserklæring, men de to er forskjellige. Mens en visjonserklæring sier et klart mål for fremtiden, gir en misjonsoppgave en disposisjon for måten målet vil bli oppnådd. Din visjonserklæring bør inneholde elementer som skiller den fra andre selskaper som tilbyr lignende varer eller tjenester.

En kvantifisert indikator for suksess

En visjonserklæring bør inneholde en kvantifisert indikator for suksess, det vil si visjonen erklæring skal tydelig angi hvordan selskapet vil bestemme at det har lykkes med å utføre sin visjon. Indikatorer for suksess kan være tydelige, for eksempel "top 10" eller de kan bli mer bredt definert, for eksempel "høyt rangert," "verdenskjente" eller "spesialist".

Definert nisje

Et selskaps visjonserklæring må tydelig angi området eller områdene selskapet ønsker å gjøre sitt merke til. Å ha bestemte målområder gjør det lettere for et selskap å bestemme hvor man skal målrette sine ressurser, hvordan man skal håndtere sine mål og mål når man oppretter sin oppgaveoppgave, og hvordan man sporer fremdriften, slik at ytelsen konsekvent overlapper sin visjon.

En tidslinje

Noen bedrifter undervurderer viktigheten av å integrere en tidslinje i sine visjonsuttrykk, men en tidslinje er avgjørende for å formulere en effektiv visjonserklæring. En tidslinje integrert i visningsoppgaven hjelper firmaet til å ramme visjonen som et oppnåelig mål i stedet for bare en høytstående setning. Ved å bruke en tidslinje vil bedriftseiere kunne periodisk vurdere bedriftens fremgang mot visjonen.

Skreddersydd

En visjonserklæring bør skreddersys for selskapets type. Noen visjonserklæringer, for eksempel de som er skrevet for ideell og regjeringsorganisasjoner, vil være mer komplekse enn andre. En ideell kan ikke ha en tidslinje, for eksempel, men kan ha flere lange og abstrakte kvantifiserende suksess. Folk kan til og med skrive synspunkter om deres personlige liv og deres karriere.