GAAP Regler for Leieforbedring Avskrivninger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Regnskapsføring av leieforbedringer er ofte forvirrende, og det krever at det legges anslag på forventet levetid for forbedringen og perioden over hvilken den skal avskrives. Leieforbedringer kan utgjøre en stor utgift til et selskap som leier plass og må gjøre endringer for å gjøre det brukbart.

Leieforbedringer

Hvis du eier forretningsstedet og forbedrer det, blir de kalt kapitalforbedringer. Hvis du leier ut plass og gjør forbedringer, kalles de leasehold forbedringer. Disse inkluderer funksjonelle eller strukturelle endringer i kontorlokalet for å gjøre det passende for bedriftens behov. De kan omfatte bygningsmurer, installere belysning, sette inn bad eller noe annet som øker bruken eller verdien av rommet. Fordi disse forbedringene gir fordeler i lange perioder, kan du ikke regne ut dem i året de påløper. De må behandles som en kapitalutgift og avskrives over tid.

GAAP for avskrivninger

I USA beskriver "SFAS 13 - Regnskap for leieavtaler" hvordan leieforbedringer skal behandles i regnskapet. Forventet levetid for forbedringen må beregnes først. Brukslivet er lengden på tiden til forbedringen må endres eller oppgraderes. Sammenlign nytteliv med leiekontrakten. Generelt aksepterte regnskapsprinsipper krever at forbedringen avskrives lineært over den kortere av enten brukstid eller leieperiode. For eksempel, hvis forbedringen koster $ 1000 og vil vare i minst 10 år, og leieperioden er fem år, vil du avskrive kostnadene over en femårsperiode, med en kostnad på $ 200 per år.

Leiefornyelser

Regnskapsføring av leieforbedringer blir mer komplisert når leieavtalen inkluderer valgfrie fornyelser. For eksempel kan du ha en leieavtale på en eiendom i tre år, men har et fornyelsesalternativ for ytterligere tre. GAAP krever at hvis fornyelsen er rimelig sikret, inkluderer du fornyelsesperioden eller perioder i avskrivningsperioden. Situasjoner som kan vise slik forsikring, inkluderer straffer for ikke fornyelse, kjøpskjøpsalternativer etter neste fornyelsesperiode, og leieavtaler som kan fornyes etter utleierens valg. Hvis det ikke er noen forsikring om fornyelse, avskrives leasingforbedringene kun i løpet av den opprinnelige leiekontrakten.

Driftskostnader

Når du leier kontorlokalet, kan du oppleve mange andre kostnader for driften av rommet, for eksempel vedlikehold, verktøy, reparasjoner og leieavtalen selv. Disse kostnadene er ikke egenkapital og skal kostnadsføres i den perioden de påløper.