Slik beregner du likviditetsforhold

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Likviditetsforhold er nyttige for å vurdere den generelle helsen til en virksomhet basert på den langsiktige evnen til å følge med gjeld. Det er to forskjellige likviditetsforhold som tjener som en sammenligning mellom selskapets kortsiktige eiendeler og kortsiktig gjeld. Disse forholdene er nåværende og raske forhold.

Beregning av nåværende forhold

Nåværende forhold er en enkel oppdeling av omløpsmidler med kortsiktig gjeld. Begge disse tallene er vanligvis rapportert på selskapets periodiske balanse. Omløpsmidler inkluderer kontanter i kontanter, omsette verdipapirer, kundefordringer og beholdning. Kortsiktig gjeld inkluderer gjeld og renter innen 12 måneder. Hvis omløpsmidler i en gitt periode er totalt $ 400.000, og total gjeld i samme periode på $ 200.000, er nåværende forhold 2: 1.

Nåværende Tolkning

Et nåværende forhold over 1: 1 er typisk gunstig, noe som tyder på at virksomheten har god likviditet; Et høyt forhold kan imidlertid bety at et selskap ikke utnytter vekstmuligheter gjennom gjeld. Ethvert forhold under 1: 1 antyder at selskapet er høyt utnyttet i gjeld og kan slite for å holde tritt med kortsiktige innbetalinger. Tolker varierer avhengig av bransje og selskap. Dødstjenester, eiendomsadministrasjon og dagligvareindustrien har de høyeste industriforholdene, ifølge en desember 2014 Forbes-artikkel. For å være konkurransedyktig i disse sektorer, er det derfor nødvendig med relativt høyt forhold. I motsetning til at forhandleren Walmart ofte holder forholdet under 1: 1 fordi det samler fordringer og lager lager raskt.

Beregning av hurtigforhold

Hurtigforholdet ligner nåværende forhold, bortsett fra at beholdningsbalansen fjernes fra nåværende aktivum totalt. Også kjent som syreprøven, er dette likviditetsforholdet litt mer nyttig når man vurderer likviditet, siden et selskap normalt ikke vil likvide beholdningen for å betale gjeld. Hvis $ 100.000 av $ 400.000 i omløpsmidler faktisk er beholdning, er de hurtige eiendelene lik $ 300,000. Når du deler dette beløpet med gjeldende gjeld på totalt $ 200.000, får du et raskt forhold på 3: 2.

Quick Ratio Tolkning

En rask ratio på 1: 1 tyder på en stabil finansiell tilstand. Hvis virksomheten din har et forhold som er mye høyere, kan det bety at du ikke bruker dine tilgjengelige kontanter eller raske eiendeler for å drive forretningsvekst. På den annen side foreslår et forhold under 1: 1 potensielle gjeldsbelastninger. Selskaper med forhold under denne terskelen stoler ofte for mye på lagerrabatter eller salg for å generere kontanter for gjeldsbetalinger.