Liste over de mest flytende eiendelene

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Tenk deg at du måtte betale $ 1000 til noen i morgen. For å betale denne gjelden, kan du forfølge en rekke alternativer: Det er noen eksempler å ta ut penger fra bankkontoen din, skrive en sjekk eller selge dine eiendeler for å komme opp med kontanter. Noen av disse alternativene har større likviditet, eller konvertibilitet, enn andre. Med noen av alternativene kan du betale personen umiddelbart, mens de andre krever tid og en annen fest. De mest likvide eiendelene krever lite eller ingen konvertering (og dermed minimal tap av verdi) for å betale gjeld.

Kontanter og valuta

Kontanter i din innenlandske valuta er den mest likvide av alle eiendeler. Når du betaler gjeldspass, blir betalingen mottatt og behandlet nesten umiddelbart. På samme måte har kontanter på hånden at firmaet har begrensede hindringer for kjøp og salg av varer. Utenlandsk valuta er en annen likvide eiendel, men du kan ikke betale for varer med samme brukervennlighet som innenlandsk valuta. Utenlandsk valuta krever at kjøperen og selgeren bestemmer en valutakurs og konverterer valutaen til gjensidig avtale. Arthur Keown, forfatter av "Foundations of Finance", forteller at bedrifter må holde på nok penger til å betale for sine økonomiske forpliktelser til tiden. Men selskapene bør ikke sitte på for mye penger. I stedet bør firmaet investere penger i rentebærende, men likevel mindre likvide, eiendeler.

Kontantekvivalenter

Kontantekvivalenter er også svært likvide midler. Disse eiendelene kan konverteres raskt til kontanter og har en tendens til ikke å miste verdien i prosessen. Eksempler på kontantekvivalenter inkluderer kommersielt papir (et kortsiktig gjeldsinstrument), pengemarkedsfond, besparelses- og kontokontrollpenger og statsobligasjoner. På regnskapet er kontantekvivalenter samlet i verdi med kontanter. Loren Nikolai, forfatter av læreboken "Intermediate Accounting," forklarer kontantekvivalenter må per definisjon ha en forfallstid på mindre enn tre måneder.

fordringer

Fordringer er mengden penger skyldte deg fra andre. Selv om du bestemmer når kundene dine vil betale deg, kan det være vanskelig. Den generelle forutsetningen er at du vil motta pengene i nær fremtid. Gene Siciliano sier i sin bok, "Finans for den ikke-finansielle lederen", at samlingstiden for salg på kreditt varierer, men den typiske lengden på 30 til 60 dager kategoriserer fordringer som en "nåværende" eiendel.

Langsiktige investeringer og andre eiendeler

Langsiktige investeringer er mindre likvide midler enn kontanter og kontantekvivalenter. Fordi noen av disse eiendelene mister verdi dersom de konverteres før deres forfallstid, kan eieren ikke konvertere dem til kontanter med letthet. Eksempler på langsiktige investeringer er innskuddsbevis (CDs), Roth IRAs, obligasjoner og andre eiendeler du planlegger å holde i minst et år. Lager og fysiske gjenstander som planter, eiendom og utstyr er andre eiendeler, men de er ikke veldig flytende. Hvis selskaper måtte selge slike varer raskt, ville de sannsynligvis bli solgt til under markedsverdien.